ΕΛΛΑΔΑ

Ασπρόπυργος: «Ζητώ συγγνώμη», λέει η μητέρα του 20χρονου Ρομά για τον θάνατο του αστυνομικού

Ασπρόπυργος: «Ζητώ συγγνώμη», λέει η μητέρα του 20χρονου Ρομά για τον θάνατο του αστυνομικού

«Ζητώ συγγνώμη για τον θάνατο του αστυνομικού, το παιδί μου είναι καλό», είπε η μητέρα του νεαρού Ρομά που ενεπλάκη στην καταδίωξη στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου.

Σήμερα (20/12), θα τελεστεί στον Ιερό Ναό Αγίας Τριάδος Καλλιθέας Πατρών η κηδεία του 29χρονου Χρήστου Κουρουνιώτη, του αστυνομικού της ομάδας ΔΙΑΣ που «έχασε» τη ζωή του σε καταδίωξη στην Εθνική Οδό Αθηνών – Κορίνθου, τα ξημερώματα της Δευτέρας.

Το πρωί, η μητέρα του νεαρού Ρομά, ενός εκ των δύο συλληφθέντων που εμπλέκονται στην καταδίωξη στην Αθηνών – Κορίνθου στην οποία σκοτώθηκε ο 29χρονος Αστυνομικός ΔΙΑΣ, Χρήστος Κουρουνιώτης και τραυματίστηκε σοβαρά 33χρονος συναδέλφός του, ζήτησε «συγγνώμη».

Οπως είπε η γυναίκα, «ζητάω συγγνώμη για αυτό που συνέβη. Ζητώ συγγνώμη για τον θάνατο του αστυνομικού, το παιδί μου είναι καλό», μιλώντας στο STAR.

Τα σπαρακτικά λόγια του χαροκαμένου πατέρα του 29χρονου Αστυνομικού

Ανείπωτος ο θρήνος για τους γονείς και τον επίσης αστυνομικό αδελφό του 29χρονου Χρήστου, ο οποίος σύμφωνα με πληροφορίες υπηρετεί στα ΜΑΤ στη Διεύθυνση Αστυνομίας Αχαΐας. Ο 29χρονος, από την ημέρα που εισήχθη στο Σώμα της ΕΛΑΣ ως ειδικός φρουρός, υπηρετούσε στην Αθήνα στην ομάδα ΔΙΑΣ. Ο πατέρας του εργάζεται σε εργοστάσιο της ΒΙΠΕ Πατρών και η μητέρα του ως βοηθός νοσοκόμου σε νοσοκομείο της πόλης.

«Δεν μπορώ να πω τίποτα τώρα. Τι να πω τώρα για το παιδί μου… Πού θα βρω τρόπο να ζήσω; Ποιος θα μου φέρει το παιδί μου πίσω;» δήλωσε ο χαροκαμένος πατέρας.

«Για ένα μεροκάματο έχασε στη ζωή του, κρίμα» μονολογούσαν γείτονές του, όταν πληροφορήθηκαν το κακό μαντάτο. Χθες, στη γειτονιά επικρατούσε σιωπή, πρόσωπα σκυφτά και μάτια δακρυσμένα για το αδικοχαμένο παλικάρι. Ολοι όσοι τον γνώριζαν έχουν να πουν έναν καλό λόγο για εκείνον, όχι γιατί «πρέπει», αλλά γιατί έτσι είναι. «Ο Χρήστος ήταν από τα καλύτερα παιδιά» λένε. «Ηταν πολύ ήπιων τόνων, επαγγελματίας, όπως και ο αδελφός του» περιγράφει αξιωματικός της τοπικής ΕΛΑΣ.

Η μηχανή που επέβαινε μαζί με 32χρονο συνάδελφό του προσέκρουσε σε προπορευόμενο περιπολικό, που ακινητοποιήθηκε απότομα όταν ο οδηγός του καταδιωκόμενου οχήματος έκανε επικίνδυνο ελιγμό. Αποτέλεσμα ο πατρινός ένστολος να «σβήσει» και ο συνεπιβάτης του να τραυματιστεί σοβαρά. Συνελήφθη ένας εκ των δραστών.

Συνελήφθη 20χρονος Ρομά που συμμετείχε στην καταδίωξη

Χειροπέδες πέρασαν χθες (19/12) οι αστυνομικές Αρχές σε έναν 20χρονο Ρομά, ο οποίος συμμετείχε στη μοιραία καταδίωξη στον Ασπρόπυργο που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατο του 29χρονου αστυνιμικού της ομάδας ΔΙΑΣ.

Συγκεκριμένα οι Αρχές προχώρησαν σε σύλληψη 20χρονου, μέλους εγκληματικής οργάνωσης, που μαζί με συνεργούς του διέπραξε διαδοχικές κλοπές οχημάτων στο Πέραμα και τη Νίκαια Αττικής – για να διαφύγει τη σύλληψη ανέπτυξε υπερβολική ταχύτητα και πραγματοποίησε επικίνδυνους ελιγμούς – συνεπεία αυτού αστυνομικοί της Ομάδας ΔΙΑΣ προσέκρουσαν σε περιπολικό, με αποτέλεσμα τον θανάσιμο τραυματισμό του οδηγού, τον βαρύ τραυματισμό του συνεπιβάτη και τον ελαφρύ τραυματισμό του πληρώματος του περιπολικού. Αναζητούνται 3 ακόμη άτομα, από τα οποία τα 2 έχουν ταυτοποιηθεί.

Δικογραφία για εγκληματική οργάνωση (συμμορία), διακεκριμένες κλοπές, απείθεια και επικίνδυνη οδήγηση από την οποία προκλήθηκε θάνατος, σχηματίστηκε από την Υποδιεύθυνση Ασφάλειας Πειραιά, μετά από διαδοχικές κλοπές οχημάτων στο Πέραμα και στη Νίκαια Αττικής από μέλη εγκληματικής οργάνωσης, κατά τη διαφυγή των οποίων και συνεπεία επικίνδυνης οδήγησης, προκλήθηκε θανάσιμος τραυματισμός αστυνομικού και τραυματισμός ακόμη τριών.

Σχετικές ειδήσεις