ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ

Ασπρόπυργος: Ήταν και στην καταδίωξη στο Πέραμα το 2021 ο 17χρονος Ρομά που συνελήφθη

Ασπρόπυργος: Ήταν και στην καταδίωξη στο Πέραμα το 2021 ο 17χρονος Ρομά που συνελήφθη

Ο 15χρονος τότε Ρομά ήταν συνοδηγός στο όχημα που πήρε μέρος στην καταδίωξη, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 20χρονος Ρομά, έπειτα από αστυνομικά πυρά.

Σήμερα είναι η κηδεία του 29χρονου αστυνομικού που άφησε την τελευταία του πνοή στην άσφαλτο έπειτα από καταδίωξη των Ρομά στον Ασπρόπυργο και στο φως έρχονται νέα στοιχεία για τους συλληφθέντες.

Σύμφωνα μάλιστα με τον Ελεύθερο Τύπο, ο 15χρονος τότε Ρομά ήταν συνοδηγός στο όχημα που πήρε μέρος στην καταδίωξη, που είχε ως αποτέλεσμα να χάσει τη ζωή του ένας 20χρονος Ρομά, έπειτα από αστυνομικά πυρά.

Ο 15χρονος είχε καταφέρει να διαφύγει τότε, να συλληφθεί αργότερα αλλά να αφεθεί με περιοριστικούς όρους. Ήταν κατηγορούμενος για απόπειρα ανθρωποκτονίας αστυνομικών.

Για ενάμιση χρόνο δεν έδινε το «παρών» στις αστυνομικές Αρχές, είχε ενημερωθεί ο εισαγγελέας, αλλά δεν είχε διαταχθεί η εκ νέου σύλληψή του. Ο 17χρονος σήμερα, τα ξημερώματα της Δευτέρας, ερευνάται αν και πάλι ήταν συνοδηγός στο όχημα που οδηγούσε ο 20χρονος, και προκάλεσε τον θάνατο του 29χρονου αστυνομικού και τον σοβαρό τραυματισμό ενός δεύτερου ή ήταν οδηγός στο δεύτερο όχημα που εμπλέκεται στην μοιραία καταδίωξη.

Ο 17χρονος συνελήφθη χθες το μεσημέρι στο Πέραμα. Είναι ξάδερφος του 20χρονου Ρομά που είχε συλληφθεί για τον θάνατο του αστυνομικού έπειτα από την καταδίωξη.

Σύμφωνα με το δημοσίευμα του Ελεύθερου Τύπου, κρυβόταν στο Πέραμα, αλλά εντοπίστηκε από άνδρες της ΟΠΚΕ και της Υποδιεύθυνσης Ασφάλειας Πειραιά και συνελήφθη σε καταυλισμό της περιοχής. Όταν οι αστυνομικοί πήγαν να τον συλλάβουν, αναφέρουν σχετικές πληροφορίες, υπήρξε αντίδραση από τα υπόλοιπα άτομα που βρίσκονταν εκεί, ενώ ο 17χρονος κατηγορείται, επίσης, για απείθεια, καθώς αντιστάθηκε κατά τη σύλληψή του.

Οι πληροφορίες αναφέρουν ότι αναζητούνται ακόμα δύο άτομα, καθώς στη δικογραφία περιλαμβάνονται τέσσερις Ρομά. Ο 17χρονος φαίνεται να έχει ομολογήσει και άλλες τέσσερις κλοπές οχημάτων μέσα σε λίγες ώρες της Κυριακής και Δευτέρας.

Οι τέσσερις Ρομά κατηγορούνται για εγκληματική οργάνωση που έκλεβε αυτοκίνητα, ενώ ένας από αυτούς παραμένει αταυτοποίητος. Οι τέσσερις Ρομά, αφού είχαν κλέψει τουλάχιστον τέσσερα αυτοκίνητα το βράδυ της Κυριακής και το πρωί της Δευτέρας, εντοπίστηκαν κατά τη διαφυγή τους από αστυνομικούς και ανέπτυξαν ταχύτητα για να ξεφύγουν, κάνοντας, παράλληλα, επικίνδυνους ελιγμούς. Κατά τη διάρκεια της καταδίωξης, το όχημα του 20χρονου συγκρούστηκε με όχημα που οδηγούσε συνεργός του και στη συνέχεια συνελήφθη, ενώ ο άλλος κατηγορούμενος διέφυγε.

Στην καταδίωξη, η μοτοσικλέτα αστυνομικών προσέκρουσε σε περιπολικό όχημα, με συνέπεια τον θανάσιμο τραυματισμό του ενός και τον βαρύ τραυματισμό του άλλου.

Ασπρόπυργος: Νέο βίντεο - ντοκουμέντο λίγο μετά τη θανάσιμη καταδίωξη του αστυνομικού

Ακόμα ένα βίντεο ντοκουμέντο ήρθε στο φως της δημοσιότητας, που σχετίζεται με το θανάσιμο τραυματισμό 29χρονου αστυνομικού στον Ασπρόπυργο, κατά την διάρκεια καταδίωξης.

Στο βίντεο φαίνεται περιπολικά και αστυνομικοί να έχουν φτάσει στο σημείο, ενώ διακρίνεται και η μοτοσυκλέτα στο έδαφος του άτυχου αστυνομικού.

Σύλληψη 17χρονου Ρομά

Παράλληλα, ενας ακόμη Ρομά συνελήφθη από την ΕΛ.ΑΣ. μετά την ταυτοποίησή του από τις Αρχές για την θανάσιμη καταδίωξη στον Ασπρόπυργο με έναν 29χρονο αστυνομικό της ομάδας ΔΙ.ΑΣ. να χάνει τη ζωή του.

Πρόκειται για έναν 17χρονο, ο οποίος είναι ξάδερφος του 20χρονου συλληφθέντα.

Νωρίτερα, η Ελληνική Αστυνομία είχε φτάσει στην ταυτοποίηση δυο εκ των τεσσάρων της συμμορίας των Ρομά (ο ένας είχε συλληφθεί), ενώ άγνωστη παραμένει η ταυτότητα του τέταρτου μέλους.

Τέσσερα αυτοκίνητα είχαν κλέψει οι Ρομά πριν την θανάσιμη καταδίωξη

Ούτε ένα, ούτε δυο, αλλά συνολικά τέσσερα αυτοκίνητα σε μόλις μια νύχτα είχε κλέψει η συμμορία των Ρομά που καταδίωκε η ομάδα ΔΙ.ΑΣ. με αποτέλεσμα τον θάνατο του 29χρονο αστυνομικού στον Ασπρόπυργο.

Σύμφωνα με το MEGA, οι τέσσερις Ρομά είχαν προλάβει να κλέψουν τέσσερα οχήματα μέσα σε λίγη ώρα, με την συμμορία να γίνεται αντιληπτή και να καταφεύγει προς τον Ασπρόπυργο.

Η καταδίωξη δυστυχώς είχε τραγική κατάληξη, όταν το περιπολικό που καταδίωκε το κλεμμένο όχημα, πάτησε απότομα φρένο μετά από τον επικίνδυνο ελιγμό που πραγματοποίησε ο οδηγός του προπορευόμενου οχήματος με αποτέλεσμα η μηχανή της ΔΙ.ΑΣ. να συγκρουστεί με το περιπολικό.

Ο καταζητούμενος είχε συλληφθεί το 2021 στην καταδίωξη με νεκρό Ρομά το 2021

Νέες πληροφορίες βλέπουν το φως για τους καταζητούμενους από την καταδίωξη στον Ασπρόπυργο όπου έχασε τη ζωή του ένας αστυνομικός.

Ο καταζητούμενος για καταδίωξη, σύμφωνα με πληροφοριες του Alpha, είχε συλληφθεί το 2021 για καταδίωξη όπου είχε σκοτωθεί τότε ένας Ρομά.

Ο Σταύρος Μπαλάσκας αποκάλυψε ότι δυστυχώς στην Ελλάδα έχουμε την ίδρυση τσιγγάνικης μαφίας. Στο 87% αυτή τη στιγμή απασχολούν Ρομά. Όπως λένε οι πηγές της Ελληνικής Αστυνομίας οι Ρομά πλέον αποτελούν μεγάλο κίνδυνο.

Ο κ. Μπαλάσκας τόνισε ότι «Οι τσιγγάνοι κακοποιοί οργανώνονται, απεγκλωβίζονται από τα αφεντικά τους και τώρα θέλουν να πάρουν στα χέρια τους τα ινία και να χτίσουν μαφία».