ΕΛΛΑΔΑ

Θεσσαλονίκη: Διαρρήξεις σε δύο εταιρείες με λεία πάνω από 280.000 ευρώ – Πώς παραπλανούσαν τις αρχές

Θεσσαλονίκη: Διαρρήξεις σε δύο εταιρείες με λεία πάνω από 280.000 ευρώ – Πώς παραπλανούσαν τις αρχές
typosthes.gr.

Οι δύο δράστες ταυτοποιήθηκαν, ενώ, συνεχίζεται η έρευνα για τον εντοπισμό και των άλλων μελών της συμμορίας.

Αστυνομικοί του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης εξιχνίασαν διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών από δύο εταιρείες, στην περιοχή της Καλαμαριάς.

Ταυτοποιήθηκαν ως δράστες δύο άνδρες, ηλικίας 19 και 33 ετών και εις βάρος τους σχηματίσθηκε δικογραφία για εγκληματική οργάνωση – συμμορία και διακεκριμένες περιπτώσεις κλοπών, ενώ, ο ένας εξ αυτών (19χρονος) συνελήφθη εχθές (23/12) δυνάμει σχετικού εντάλματος, από αστυνομικούς της Διεύθυνσης Άμεσης Δράσης Θεσσαλονίκης στην περιοχή του Κορδελιού.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δράστες ενεργώντας με συνεργούς, κατά το χρονικό διάστημα Ιουνίου 2023 – Ιουλίου 2023, διέρρηξαν δύο εταιρείες στην περιοχή της Καλαμαριάς, αποκομίζοντας το συνολικό χρηματικό ποσό των 283.000 ευρώ.

Στο πλαίσιο της παράνομης δράσης τους, για τη μετάβαση και την απομάκρυνση αυτών από τους τόπους διάπραξης των διαρρήξεων, χρησιμοποιούσαν συγκεκριμένο αυτοκίνητο, του οποίου άλλαζαν τον χρωματισμό, κατά περίπτωση, προκειμένου να παραπλανούν τις αστυνομικές αρχές. Το προαναφερόμενο όχημα εντοπίσθηκε από αστυνομικούς του Τμήματος Εγκλημάτων κατά Ιδιοκτησίας, σε περιοχή της Αττικής και κατασχέθηκε.

Ο συλληφθείς θα οδηγηθεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές, ενώ, συνεχίζεται η έρευνα για την ταυτοποίηση και των άλλων μελών της συμμορίας.