ΕΛΛΑΔΑ

Καλαμάτα - Πατέρας πιλότου: «Έφυγε έτσι όπως ήθελε, να πετάει… Οι ήρωες πρέπει να είναι ζωντανοί»

Καλαμάτα - Πατέρας πιλότου: «Έφυγε έτσι όπως ήθελε, να πετάει… Οι ήρωες πρέπει να είναι ζωντανοί»

Καλαμάτα: Συγκλονίζουν πατέρας και αδερφός του επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα. 

Ραγίζει καρδιές ο πατέρας του αδικοχαμένου επισμηναγού Επαμεινώνδα Κωστέα που έχασε χθες την ζωή του όταν το εκπαιδευτικό αεροσκάφος Τ2 της Πολεμικής Αεροπορίας κατέπεσε πολύ κοντά στο αεροδρόμιο της Καλαμάτας.

«Έφυγε με τη μεγάλη του αγάπη, έτσι όπως ήθελε, να πετάει… Οι ήρωες πρέπει να είναι ζωντανοί και όχι σε φέρετρα με την γαλανόλευκη…» είπε στον ΕΡΤ ο πατέρας του πιλότου.

Συγκλονίζει και ο αδελφός του επισμηναγού που σκοτώθηκε με εκπαιδευτικό αεροσκάφος στην Καλαμάτα μπροστά στα μάτια των παιδιών και της συζύγου του. «Τα παιδιά είδαν τον πατέρα τους να χάνεται» είπε ο αδερφος του πιλότου.

Οι εμπειρογνώμονες της Πολεμικής Αεροπορίας «χτενίζουν» την περιοχή ώστε να διαλευκανθεί η υπόθεση, βρίσκοντας στοιχεία που θα ρίξουν φως στα αίτια της τραγωδίας.

Εξετάζεται το ενδεχόμενο, ο ίδιος ο πιλότος να επέλεξε το συγκεκριμένο σημείο να ρίξει το αεροσκάφος χωρίς να προλάβει να χρησιμοποιήσει τον μηχανισμό εκτίναξης, καθώς πολύ κοντά υπήρχε κατοικημένη περιοχή το χωριό του Άρι αλλά και η Μονάδα της 120 Πτέρυγας εκπαιδεύσεως της Πολεμικής Αεροπορίας, σύμφωνα με την ΕΡΤ.

Η κηδεία του επισμηναγού θα τελεστεί στις 11:00 το πρωί της Παρασκευής στον ιερό ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου στη Μεγάλη Μαντίνεια του Δήμου Δυτικής Μάνης. Αφήνει πίσω του δύο ανήλικα παιδιά και την σύζυγό του.