ΕΛΛΑΔΑ

Βασίλης Καρράς: Το τελευταίο «αντίο» στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο Κοκκινοχώρι Καβάλας

Βασίλης Καρράς: Το τελευταίο «αντίο» στην ιδιαίτερη πατρίδα του, στο Κοκκινοχώρι Καβάλας
EUROKINISSI.

Στο Κοκκινοχώρι Καβάλας, την ιδιαίτερη πατρίδα του, κηδεύθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης (27/12) ο Βασίλης Καρράς. Πλήθος κόσμου, συγγενείς, συνεργάτες, θαυμαστές και φίλοι είπαν το τελευταίο «αντίο» στον σπουδαίο καλλιτέχνη.

Από το Κοκκινοχώρι Καβάλας, την ιδιαίτερη πατρίδα του Βασίλη Καρρά, είπαν χθες συγγενείς και φίλοι το τελευταίο «αντίο» στον αγαπημένο λαϊκό τραγουδιστή, στον Ιερό Ναό Αγίου Νέστωρος.

Η σορός του Βασίλη Καρρά έφθασε στο Κοκκινοχώρι περίπου στις 12:00, καθώς η τελευταία επιθυμία του γνωστού τραγουδιστή ήταν να ταφεί δίπλα στους γονείς του. Η κεντρική πλατεία του χωριού φέρει το όνομα «Βασίλης Καρράς».

Ανάμεσα στο πλήθος ήταν και γνωστοί τραγουδιστές για να αποχαιρετήσουν τον φίλο τους, Βασίλη Καρρά. Η Πάολα, ο Ζαφείρης Μελάς, ο Αντώνης Ρέμος, ο Νίκος Οικονομόπουλος, ο Νίκος Βέρτης, ο Γιάννης Πλούταρχος, ο Γιώργος Κακοσαίος, ο Φοίβος, ο Φίλιππος Πλιάτσικας, ο Χρήστος Δάντης, η Δέσποινα Βανδή, ο Γιώργος Σαμπάνης και άλλα κορυφαία ονόματα της ελληνικής μουσικής σκηνής βρέθηκαν εκεί, για να τιμήσουν τον σπουδαίο τραγουδιστή.

Η Δέσποινα Βανδή δεν μπόρεσε να συγκρατήσει τα δάκρυά της και «λύγισε» για την απώλεια του Βασίλη Καρρά. Η τραγουδίστρια κυκλοφόρησε τον πρώτο δίσκο της καριέρας της με τίτλο «Γέλα μου» το 1994, με τη συμβολή του. «Ζει στην καρδιά μου και τον ευγνωμονώ για όσα μου έμαθε συνειδητά και ασυνείδητα», ανέφερε συντετριμμένη.

Την τελετή συνόδευσε φιλαρμονική ορχήστρα «Απόλλων» Ροδολίβους με μαέστρο τον Ευάγγελο Ανδρίκο.

Ο Βασίλης Καρράς ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο χωριό του, με εκείνον να μην ξεχνά την ιδιαίτερη πατρίδα του, ούτε όταν έγινε διάσημος, καθώς βοηθούσε τους πάντες, ενώ είχε δωρίσει και χρήματα για πολλά έργα αναβάθμισης.

Από σήμερα (28/12), ο κεντρικός δρόμος του Κοκκινοχωρίου φέρει το όνομα του Βασίλη Καρρά, ως ελάχιστο φόρο τιμής στον σπουδαίο άνθρωπο και καλλιτέχνη, έπειτα από απόφαση του δημοτικού συμβουλίου του Δήμου Παγγαίου.

Εμφανώς συγκινημένοι, κάτοικοι του χωριού, συγγενείς, φίλοι αλλά και θαυμαστές του μεγάλου λαϊκού τραγουδιστή από όλη την Ελλάδα, έφθασαν από νωρίς τον ιερό ναό του Αγίου Νεκταρίου για να παραστούν στο τρισάγιο και την ταφή του.

Δείτε εικόνες από το χωριό που έφτιαξε ο Β. Καρράς για τη μοναχοκόρη του:

Τι έλεγε ο ίδιος για την πατρίδα του:

«Ράγισαν» καρδιές όταν είπαν το τραγούδι που είχε γράψει για τη γυναίκα του

«Αυλαία» έπεσε χθες (27/12) για τον Βασίλη Καρρά, τον οποίον αποχαιρέτησαν για τελευταία φορά, φίλοι, συνεργάτες, συγγενείς και οικογένεια στο Κοκκινοχώρι Καβάλας.

Μια από τις πιο συγκινητικές στιγμές ήταν μετά το τρισάγιο και πριν ολοκληρωθεί η ταφή όταν όλοι μαζί ερμήνευσαν το αγαπημένο τραγούδι της συζύγου του, Χριστίνας, «Όταν τα χρόνια σου περάσουν».

Ο Γιώργος Λιάγκας αποκάλυψε πως ο Νίκος Βέρτης, ο Ζαφείρης Μελάς, ο Δημήτρης Χρυσοχοϊδης και άλλοι ερμηνευτές τραγουδούσαν το συγκεκριμένο κομμάτι κατά τη διάρκεια που έμπαινε το φέρετρο μέσα στη γη.

Ο Ζαφείρης Μελάς μιλώντας στην εκπομπή, «Το Πρωινό» ανέφερε: «Το τραγουδήσαμε με τη ψυχή στο στόμα. Ξέραμε ότι το ήθελε η Χριστίνα. Δεν υπήρχε πιο τραγικό πράγμα για μένα».

Με τη σειρά του ο Χάρης Λεμπιδάκης αποκάλυψε πώς υπήρξαν δύο συγκινητικές στιγμές. Η μία ήταν το τραγούδι και η δεύτερη ήταν όταν ο Δημήτρης Χρυσοχοΐδης πήρε ένα μπουκάλι ουίσκι και έριξε μερικές σταγόνες πάνω από το φέρετρο.

Χαρακτηριστική ήταν η στιγμή που ο αδελφός του Βασίλη Καρρά έσκυψε πάνω από το φέρετρο και επί πέντε λεπτά έκλαιγε λέγοντας: «αδερφέ μου, πού με αφήνεις;».

Σχετικές ειδήσεις