ΕΛΛΑΔΑ

Μέγαρα: Κλωτσούσε στο κεφάλι τον 4χρονο, του είχε πετάξει μέχρι και βραστό νερό

Μέγαρα: Κλωτσούσε στο κεφάλι τον 4χρονο, του είχε πετάξει μέχρι και βραστό νερό

Ο τετράχρονος από τα Μέγαρα νοσηλεύεται σε κώμα με βαριές κακώσεις, ενώ και τα τρία αδελφάκια του έχουν επίσης υποστεί άγριο ξυλοδαρμό

Τον απόλυτο εφιάλτη ζούσαν στα χέρια του συντρόφου της μητέρας του ο 4χρονος και τα τρία παιδιά της, που νοσηλεύτηκαν στο νοσοκομείο, με τον 4χρονο να δίνει την πιο μεγάλη μάχη της ζωής του μέσα από τη ΜΕΘ του νοσοκομείου «Παίδων Αγλαΐα Κυριακού».

Συνεχείς ξυλοδαρμοί ακόμη και με καμένες πετσέτες, βίαιες συμπεριφορές χωρίς να ξέρουν το γιατί από έναν «άνθρωπο» που διαφεύγει της σύλληψης, με τους αστυνομικούς να τον ψάχνουν παντού. Και τώρα, όπως έγινε γνωστό μέσα από το τελευταίο ιατρικό ανακοινωθέν, ο 4χρονος να νοσηλεύεται σε κώμα με βαριές κακώσεις και τα τρία αδερφάκια του να έχουν υποστεί επίσης άγριο ξυλοδαρμό.

Το νέο ιατρικό ανακοινωθέν του νοσοκομείου:

«Σε συνέχεια του από 11/1/24, ενημερωτικού υπηρεσίας μας, γνωρίζεται συμπληρωματικά:

Κατόπιν αυτεπάγγελτης άστυν προδικαστικής έρευνας και προφορικής παραγγελίας εισαγγελέα ανηλίκων Αθηνών, πραγματοποιήθηκε διακομιδή (11/1/24, 05:00 hrs) και εν συνεχεία εισαγωγή, των τριών (3) ανηλίκων αδελφών του (4χρονου) παθόντος, ήτοι:

Ανήλικος, (11) ετών
Ανήλικος, (10) ετών
Ανήλικός, (8) ετών

Ο τρίτος εξ αυτών διεγνώσθη με κάταγμα δε άνω άκρου και αντιμετωπίστηκε χειρουργικά

Νοσηλεύονται στο ορθοπεδικό τμήμα του νοσοκομείου, συνοδευόμενοι από τη μητέρα τους.
Κατάσταση υγείας: Σταθερή

Περαιτέρω ιατρικές ενέργειες: Εξέταση περί μεταδοτικών νοσημάτων / παιδοψυχιατρική εκτίμηση / ιατροδικαστική εξέταση, σύμφωνα και με εισαγγελική παραγγελία».

Πώς έγινε ο άγριος ξυλοδαρμός του 4χρονου στα Μέγαρα

Ο άγριος ξυλοδαρμός του 4χρονου, που τον έστειλε για ακόμη μια φορά στο νοσοκομείο, σημειώθηκε το μεσημέρι της Τετάρτης στον καταυλισμό Ρομά στον Βλυχό Μεγάρων, όπου διαμένει η οικογένεια.

Όπως είπε η μητέρα του 4χρονου στο MEGA, όταν εκείνη επέστρεφε στο σπίτι, άκουσε φωνές και φτάνοντας γρήγορα μέσα, είδε τον σύντροφό της να κακοποιεί τον τετράχρονο γιο της.

«Με έστειλε να πάω να πάρω τσιγάρα. Άφησα τον γιο μου πίσω, που είναι 11 χρόνων, μαζί με τον άλλον, που είναι 10. Σήκωσε τον 4χρονο πολύ ψηλά με τα χέρια του και το έσκασε κάτω στο πλακάκι με όλη του τη δύναμη και του έδινε κλωτσιές στο κεφάλι. Όταν έφθασα εγώ στο σπίτι το μόνο που άκουσα ήταν ένα ''ααα'' από το παιδί», ανέφερε μιλώντας στο MEGA.

Όταν η ίδια τον ρώτησε αν χτύπησε το παιδί, εκείνος της είπε ότι ζαλίστηκε και λιποθύμησε. Ερωτηθείσα για τα εγκαύματα που φέρει στο κορμάκι του ο 4χρονος, η μητέρα του είπε πως «πριν ένα μήνα είχε βάλει καυτό νερό και μου λέει ''φέρε μου τις κάλτσες απ’ έξω''. Πέταξε το παιδί μέσα στη λεκάνη με το καυτό νερό. Έχει καεί ολόκληρο. Όταν το είδα το παιδί, μου είπε ότι το έβαλαν τα άλλα παιδιά». «Δεν με άφηνε να κάνω βήμα» είπε, καταλήγοντας, η μητέρα του τετράχρονου παιδιού.

Η μητέρα μετέφερε σε ημιλιπόθυμη κατάσταση το παιδί της στο Κέντρο Υγείας Μεγάρων και από εκεί στο Θριάσιο Νοσοκομείο. Εκεί, οι γιατροί διαπίστωσαν ότι το παιδί βρισκόταν σε κωματώδη κατάσταση με πτώση επιπέδου συνείδησης, έχοντας υποστεί υποσκλειρίδιο αιμάτωμα, εγκεφαλικές θλάσεις. Αμέσως προχώρησαν στη διασωλήνωσή του και κρίθηκε αναγκαία η μεταφορά του στο Νοσοκομείο Παίδων Αγλαΐα Κυριακού, όπως και έγινε.

Το παιδί, σύμφωνα με το ιατρικό ανακοινωθέν που εκδόθηκε σήμερα, νοσηλεύεται σε κρίσιμη κατάσταση με πολλαπλές κακώσεις, με ασαφή μηχανισμό κάκωσης.

Την ίδια ώρα, τα άλλα τρία παιδιά της 29χρονης, 8, 10 και 11 ετών, απομακρύνθηκαν, αρχικά, από το σπίτι που διέμεναν και μεταφέρθηκαν στο Τ.Α. Μεγάρων. Σύμφωνα με τη μητέρα, και αυτά είχαν υποστεί σωματική βία.

Με εντολή εισαγγελέα, τα παιδιά μεταφέρθηκαν στο Νοσοκομείο Παίδων «Αγλαΐα Κυριακού», για να φιλοξενηθούν και να υποβληθούν σε παιδοψυχιατρικές εκτιμήσεις και ιατροδικαστικές εξετάσεις, συνοδεία της μητέρας.

Εκεί, διαπιστώθηκε ότι ένα ακόμη παιδί της οικογένειας, 8 ετών, έχει υποστεί κάταγμα και υποβλήθηκε σε χειρουργική επέμβαση.

Ο δράστης είχε ρίξει βραστό νερό στον τετράχρονο

Αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που ο 4χρονος έπεφτε θύμα κακοποίησης από τον σύντροφο της μητέρας του. Το παιδάκι στο παρελθόν είχε διακομιστεί στο νοσοκομείο, καθώς ο δράστης τού είχε ρίξει βραστό νερό.

Σύμφωνα με πληροφορίες από πηγές της ΕΛ.ΑΣ., το παιδί είχε μεταφερθεί για πρώτη φορά στο νοσοκομείο περίπου στα μέσα του 2023. Τότε έφερε θλαστικά τραύματα και άλλα χτυπήματα, ενώ η μητέρα του παιδιού είχε κατάγματα. Ωστόσο, για άγνωστο λόγο, δεν κλήθηκε στο σημείο η αστυνομία.

Πάντως, οι αστυνομικοί έχουν εξαπολύσει ανθρωποκυνηγητό για τον εντοπισμό και τη σύλληψη του συντρόφου της μητέρας του 4χρονου.

Σχετικές ειδήσεις