ΕΛΛΑΔΑ

Ρέθυμνο: Αποχή στο Πειραματικό Γυμνάσιο μετά την ηλεκτροπληξία που έπαθε καθηγητής εν ώρα μαθήματος

Ρέθυμνο: Αποχή στο Πειραματικό Γυμνάσιο μετά την ηλεκτροπληξία που έπαθε καθηγητής εν ώρα μαθήματος

Ρέθυμνο: Ο καθηγητής παραμένει νοσηλευόμενος στο νοσοκομείο μετά την ηλεκτροπληξία που υπέστη στην προσπάθειά του να συνδέσει έναν υπολογιστή σε πολύμπριζο

Σοκαρισμένοι παραμένουν εκπαιδευτικοί και μαθητές του Πειραματικού Γυμνασίου Ρεθύμνου μετά το απίστευτο περιστατικό όπου ένας καθηγητής έπαθε ηλκετροπληξία εν ώρα μαθήματος.

Όπως αναφέρει το creta24.gr, οι μαθητές σήμερα απείχαν από τα μαθήματά τους ως ένδειξη διαμαρτυρίας ενώ σε δηλώσεις του στο τοπικό μέσο ενημέρωσης ανέφεραν πως από τύχη ο καθηγητής τους είναι ζωντανός κάνοντας παράλληλα νύξεις για την επικινδυνότητα του σχολείου.

Ο καθηγητής που χτυπήθηκε από το ρεύμα στην προσπάθειά του να συνδέσει έναν υπολογιστή σε πολύμπριζο εξακολουθεί να νοσηλεύεται στο νοσοκομείου, χωρίς ωστόσο να βρίσκεται σε κίνδυνο η ζωή του.

«Σήμερα προχωρήσαμε σε αποχή. Στη θέση του συγκεκριμένου καθηγητή θα μπορούσε να είναι ένας άνθρωπος που έχει κάποιο πρόβλημα ή ένα παιδί και αυτή τη στιγμή θα μπορούσαμε να μην έχουμε έναν καθηγητή που μας στέλνει μήνυμα από το νοσοκομείο “Είμαι καλά” αλλά που να τον κηδεύουμε», δήλωσε μία μαθήτρια.

Όπως τόνισε η ίδια μαθήτρια οι μαθητές απαιτούν από τον δήμο να προχωρήσει σε αλλαγή των ηλεκτρολογικών συστημάτων του σχολείου και να προχωρήσουν οι διαδικασίες για μετεγκατάσταση του σχολείου στου Γάλλου, ενώ σημείωσε πως οι μαθητές είναι έτοιμοι να κλιμακώσουν τις κινητοποιήσεις τους αν δεν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους. «Το κτίριο είναι φανερά παλιό, δεν αντιλέγουμε ότι γίνονται επισκευές, αλλά έχουμε παλιό εξοπλισμό και παλιά συστήματα. Είναι 300 παιδιά σε αυτό το σχολείο , δεν μπορεί να αλλάζουμε τα συστήματα ανά 10 χρόνια. Θέλουμε να μην φοβόμαστε να ερχόμαστε στο σχολείο», ανέφερε χαρακτηριστικά.

«Είμαστε όλοι συγκλονισμένοι. Τον τίναξε το ρεύμα και πιστεύουμε ότι θα μπορούσε να ήταν και μοιραίο αν δεν υπήρχε το ρελέ», δήλωσε στο τοπικό μέσο o διευθυντής του Πειραματικού Γυμνασίου Ρεθύμνου Ιωάννης Μαρκαντές.

Όπως ανέφερε ο κ. Μαρκαντές οι μαθητές και οι καθηγητές εδώ και χρόνια ζητούν μεταγκατάσταση του σχολείου, το οποίο λόγω παλαιότητας έχει καταστεί πλέον πολύ επικίνδυνο. «Είναι κάτι που ζητάμε 25 χρόνια, αυτό το κτίριο είναι πάρα πολύ παλιό . Θα πρέπει επιτέλους να μετεγκασταθούμε στου Γάλλου, στο χώρο οποίος έχει διατεθεί από το Πανεπιστήμιο Κρήτης για τα Πειραματικά και κάποια άλλα σχολεία», δήλωσε ενώ συμπλήρωσε πως έχει ξεκινήσει η διαδικασία και έχει προταθεί στο ΣΔΙΤ από το δήμο, ωστόσο οι διαδικασίες αυτές είναι εξαιρετικά χρονοβόρες.

Ο ίδιος σημείωσε πως όλοι αντιλαμβάνονται τον κίνδυνο που διατρέχουν καθημερινά τόσο οι ίδιοι αλλά κυρίως οι μαθητές και λαμβάνουν όποια μέτρα μπορούν, όμως η μοναδική οριστική και ασφαλής λύση μπορεί αν δοθεί από την μετεγκατάσταση του σχολείου.

Διαβάστε επίσης:

Μεσολόγγι: Δεύτερο στίγμα κινητού στο σημείο που εξαφανίστηκε ο Μπάμπης

Μεσολόγγι: Στο μικροσκόπιο τηλεφώνημα του κρεοπώλη σε φίλο του - «Δεν θυμάμαι να έχουμε μιλήσει»

Χυδαία επίθεση στην Καραμανλή για το νομοσχέδιο για τα ομόφυλα - Τα έβαλαν και με τα παιδιά της