ΕΛΛΑΔΑ

ΕΟΠΥΥ: Συναγερμός για παραπλανητικά  sms στους ασφαλισμένους

ΕΟΠΥΥ: Συναγερμός για παραπλανητικά  sms στους ασφαλισμένους

Την προσοχή των πολιτών εφιστά ο ΕΟΠΥΥ σχετικά με απάτες με παραπλανητικά SMS που υποτίθεται έχει στείλει ο οργανισμός.

Προσεκτικοί θα πρέπει να είναι οι ασφαλισμένοι σχετικά με τυχόν παραπλανητικά μηνύματα SMS, τα οποία ενδέχεται να λάβουν, με το λογότυπο ΕΟΠΥΥ.

Όπως αναφέρει στην ανακοίνωσή του ο Οργανισμός, η πλαστή ιστοσελίδα που αποστέλλεται μέσω sms στους πολίτες, παραπέμπει σε ενημέρωση στoιχείων και κυρίως οικονομικών.

Ο ΕΟΠΥΥ έχει, ήδη, προβεί στις απαραίτητες επικοινωνίες με τον πάροχο, που φιλοξενεί την πλαστή ιστοσελίδα για την απενεργοποίησή της.

Τονίζει πως ο ΕΟΠΥΥ αποστέλλει SMS τα οποία είναι μόνον ενημερωτικά, χωρίς περαιτέρω ενέργειες και αφορούν ενδεικτικά: εκτελέσεις γνωματεύσεων, εγκρίσεις γνωματεύσεων, αποφάσεις επιστροφών ατομικών αιτημάτων, υποβολές ατομικών αιτημάτων μέσω ΚΕΠ, επιβεβαίωση στοιχείων επικοινωνίας μέσω Φακέλου Ασφάλισης Υγείας (ΦΑΥ).

Το κινητό τηλέφωνο στο οποίο αποστέλλονται SMS δηλώνεται από τον εκδότη γιατρό κατά τη συνταγογράφηση ή αντλείται αυτόματα από τα στοιχεία επικοινωνίας, που έχει επιβεβαιώσει ο ασφαλισμένος μέσω του ΦΑΥ.

Ο ΕΟΠΥΥ τονίζει ότι δεν προβαίνει σε καμία επικοινωνία (τηλεφωνική ή sms ή email) για γνωστοποίηση προσωπικών στοιχείων, όπως Τραπεζικός Λογαριασμός IBAN κ.ο.κ.

Διαβάστε επίσης:

Θεσσαλονίκη: Κουκουλοφόροι προκάλεσαν φθορές στο κτίριο διοίκησης του ΑΠΘ

Απίστευτο αλλά Ελληνικό: Ένας καναπές σε στάση λεωφορείου Θεσσαλονίκης

Νέος Κόσμος: Νέα στοιχεία για την εκτέλεση του 44χρονου - Πού στρέφει η ΕΛ.ΑΣ τις έρευνες