ΕΛΛΑΔΑ

Αντιδράσεις Εκκλησίας για τον γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια - Η επιστολή «φωτιά» του μητροπολίτη Γαβριήλ

Αντιδράσεις Εκκλησίας για τον γάμο στα ομόφυλα ζευγάρια - Η επιστολή «φωτιά» του μητροπολίτη Γαβριήλ

Άξιος ιδιαίτερου επαίνου είναι ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, ο οποίος δεν έμεινε μόνο στις δηλώσεις αλλά έστειλε επιστολή σε όλους τους βουλευτές που εκλέγονται στην περιοχή του, με την οποία τους κάλεσε να εξετάσουν καλά το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών

Έκτακτη σύγκληση της Ιεράς Συνόδου της Ιεραρχίας της Εκκλησίας της Ελλάδος ανακοίνωσε αργά το βράδυ της Τετάρτης η Ιερά Σύνοδος, ύστερα από πιέσεις δεκάδων μητροπολιτών που εξέφραζαν την αγανάκτησή τους αναφορικά με το επικείμενο νομοσχέδιο για τον γάμο των ομόφυλων ζευγαριών.

Η Ιερά Σύνοδος, σύμφωνα με τη Δημοκρατία, αναγκάστηκε να οδηγηθεί σε αυτή την κίνηση ύστερα από τις δηλώσεις αρχιερέων - αλλά και την κραυγή αγωνίας των πιστών - που καλούσαν τον Αρχιεπίσκοπο να πάρει θέση επιτέλους σε αυτό το μείζον θέμα που αφορά το σύνολο της ελληνικής κοινωνίας.

Έτσι, η Ιεραρχία θα συγκληθεί την Τρίτη, 23 Ιανουαρίου, και το μόνο θέμα που θα συζητήσουν θα είναι «Εκκλησία και θέσπιση γάμου μεταξύ ατόμων του ιδίου φύλου». Σύμφωνα με το δημοσίευμα της εφημερίδας, ο Αρχιεπίσκοπος το βράδυ της Τετάρτης ήταν σε διαρκή επικοινωνία με σχεδόν το σύνολο των μητροπολιτών, για να αποφασίσουν πώς θα διαχειριστούν το ζήτημα.

Πάντως, όσα έπρεπε να έχει ήδη κάνει η επίσημη Εκκλησία ευτυχώς έπραξαν αυτό το διάστημα μεμονωμένα κάποιοι αρχιερείς. Άξιος ιδιαίτερου επαίνου είναι ο μητροπολίτης Νέας Ιωνίας Γαβριήλ, ο οποίος δεν έμεινε μόνο στις δηλώσεις αλλά έστειλε επιστολή σε όλους τους βουλευτές που εκλέγονται στην περιοχή του, με την οποία τους κάλεσε να εξετάσουν καλά το θέμα του γάμου των ομόφυλων ζευγαριών, τονίζοντας χαρακτηριστικά: «Σας παρακαλώ θερμά, μην δώσετε γη και ύδωρ στα αιτήματα της ΛΟΑΤΚΙ κοινότητας. Προσπαθήστε να δώσετε λύσεις σε αρκετά από τα αιτήματά τους, επεκτείνοντας το υπάρχον σύμφωνο συμβίωσης και αφήστε την οικογένεια ανέπαφη».

Παράλληλα, εξέφρασε την αγωνία του για το μέλλον των παιδιών, υπογραμμίζοντας «το αναφαίρετο δικαίωμα των παιδιών είναι να μεγαλώνουν και με τα δύο πρότυπα, ήτοι του πατέρα και της μητέρας».