ΕΛΛΑΔΑ

Εύβοια: Χιόνια στις ορεινές περιοχές - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί και ποια σχολεία δεν ανοίγουν

Εύβοια: Χιόνια στις ορεινές περιοχές - Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί και ποια σχολεία δεν ανοίγουν
evianews

Χιόνια έχουμε σε ορεινές περιοχές της Εύβοιας – Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί και ποια σχολεία

Το νέο κύμα κακοκαιρίας έχει φέρει κρύο σε όλη την Εύβοια, με τον υδράργυρο να σημειώνει πτώση 11 με 12 βαθμούς Κελσίου, με τις πιο κρύες ημέρες να είναι σήμερα η Δευτέρα 28/01/2024 και η Τρίτη 29/01/2024. Χιόνια πέφτουν και σε όλα τα ορεινά χωριά της Εύβοιας όπως στην Σέτα και στην Στενή.

Τα ισχυρά φαινόμενα άρχισαν να κάνουν την εμφάνιση τους την Κυριακή το μεσημέρι, ενώ θα κορυφωθούν τη Δευτέρα και την Τρίτη. Οι μετεωρολόγοι τονίζουν ότι ο Ιανουάριος προσπαθεί στο τελείωμα του να μας αποδείξει ότι είναι μήνας του χειμώνα. Χιόνια βλέπουμε στις περισσότερες ορεινές περιοχές της Εύβοιας, στη γύρω ορεινή ημιορεινή ζώνη αλλά και σε χαμηλότερα υψόμετρα.

Ποιοι δρόμοι είναι κλειστοί στην Εύβοια;

Την ίδια ώρα δεν επιτρέπονται τα βαρέα οχήματα, άνω των 3,5 τόνων, ακόμα και αν έχουν αντιολισθητικές αλυσίδες στο οδικό δίκτυο προς Βόρεια Εύβοια.

Η διακοπή της κυκλοφορίας ξεκίνησε από τις 2 και μισή τα ξημερώματα της Δευτέρας και ισχύει μέχρι και την ύφεση των φαινομένων.

Η διακοπή της κυκλοφορίας για τα βαρέα οχήματα ισχύει από την 16η έως την 47η χ/θ της Ε.Ο. Χαλκίδας – Αιδηψού και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Ποια σχολεία είναι κλειστά στην Εύβοια;

Σε ετοιμότητα είναι όλοι οι Δήμοι της Εύβοιας.

Προληπτικά τα σχολεία στον Δήμο Μαντουδίου – Αγίας Άννας και Λίμνης, θα παραμείνουν κλειστά από την Δευτέρα μέχρι και την Τετάρτη.

Κλειστά είναι και τα σχολεία σε Στενή και Στρόπωνες. Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες περιοχές της Εύβοιας, ανάλογα με το πως κινείται ο χιονιάς, θα ληφθούν αποφάσεις από το πρωί.

Να σημειωθεί ότι στις περιπτώσεις που δεν γίνεται μάθημα λόγω κακοκαιρίας, οι τάξεις λειτουργούν διαδικτυακά.

Εγκλωβίστηκαν στα χιόνια

Συναγερμός σήμανε το βράδυ της Κυριακής στην πυροσβεστική υπηρεσία Χαλκίδα για εγκλωβισμό τεσσάρων ατόμων στο καταφύγιο της Δίρφυς.

Τέσσερα νεαρά άτομα εγκλωβίστηκαν στα χιόνια στην περιοχή της Δίρφης καθώς κόλλησε το αμάξι τους στα χιόνια και εγκλωβίστηκαν πριν το καταφύγιο.

Λίγες ώρες νωρίτερα, λαχτάρισε οικογένεια στην ίδια περιοχή.

Συγκεκριμένα μια οικογένεια με τα τρία της παιδιά εγκλωβίστηκε καθώς το αυτοκίνητο τους κόλλησε σε δρόμο με χώμα και χιόνια με αποτέλεσμα να μην μπορούν να συνεχίσουν και να ακινητοποιηθούν.

Και οι δύο παραπάνω περιπτώσεις είχαν αίσιο τέλος μετά την επέμβαση της πυροσβεστικής υπηρεσίας.

Πηγή: evianews.gr