ΕΛΛΑΔΑ

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Η αδερφή του αποκαλύπτει - «Τα χρήματα έμπαιναν στη μητέρα μου»

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Η αδερφή του αποκαλύπτει - «Τα χρήματα έμπαιναν στη μητέρα μου»

Όπως αναφέρει η αδερφή του Κωνσταντίνου Πολυχρόνοπουλου, τα χρήματα για τον «Άλλον Άνθρωπο» έμπαιναν στον λογαριασμό της μητέρας τους και του συζύγου της

Στον εισαγγελέα θα πάει αυτοβούλως ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος. Ο ιδρυτής της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος» αρνείται τις κατηγορίες που του αποδίδονται για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και θέλει να δώσει τις απαντήσεις του.

Η αδερφή του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου μίλησε στο «Πρωινό» και αποκάλυψε ότι τα χρήματα έμπαιναν στον λογαριασμό της μητέρας τους και του συζύγου της.

«Όποτε κάποιος ήθελε να βάλει χρήματα έλεγε να σας βάλω χρήματα στην τράπεζα;» είπε χαρακτηριστικά η αδερφή του αναφέροντας ότι δεν τους είχαν ελέγξει ποτέ.

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος - Πρώην διευθυντής ΣΔΟΕ: «Μεγάλο μέρος των χρημάτων σε στοιχηματικές»

Πάντως, ο πρώην διευθυντής του ΣΔΟΕ, Θεόδωρος Φλωράτος, μίλησε στο OPEN για όσα έχουν γίνει μέχρι τώρα γνωστά. «Όλη η Ελλάδα πέφτει από τα σύννεφα όταν βλέπει σε τέτοιες, άτυπες δομές, τα χρήματα του κόσμου να μην πηγαίνουν για τον προορισμό που προορίζονταν. Κατ’ εμένα η Αρχής Ξεπλύματος ποτέ δεν κάνει λάθος. Ασφαλώς έχω δει τα δημοσιεύματα, όχι την ίδια την απόφαση αλλά, όπως αποτυπώνεται εκεί είναι μία πολύ προσεκτική διάταξη – έτσι λέγεται το έγγραφο της Αρχής – η οποία λέει ότι οι λογαριασμοί του περιβάλλοντος του προσώπου “παγώνουν”, καθώς ο ίδιος δεν έχει λογαριασμό, για τους λόγους που λέει η Αρχή. Ότι τα χρήματα δεν πήγαν για τον κοινωνικό σκοπό αλλά ένα μεγάλο μέρος από αυτά πήγαν προς στοιχηματικές εταιρείες, είτε έγινε ανάληψη μετρητών», ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Φλωράτος, προσθέτοντας: «Αν δείτε το προφίλ αυτής της άτυπης δομής, αναφέρει ότι, όσοι θέλουν να ενισχύσουν μπορούν να καταθέσουν στους συγκεκριμένους λογαριασμούς».

Αρνείται τις κατηγορίες ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος

Ο δημιουργός της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος», Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, έδωσε τη δική του απάντηση στις κατηγορίες που φέρεται να αντιμετωπίζει για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Συγκεκριμένα, ο κ. Πολυχρονόπουλος μίλησε στον Alpha για τις κατηγορίες που αντιμετωπίζει για ξέπλυμα μαύρου χρήματος, όπως αναφέρθηκε σε δημοσίευμα της κυριακάτικης εφημερίδας «Πρώτο Θέμα», η οποία επικαλείται πόρισμα της αντίστοιχης Αρχής.

Το εν λόγω πόρισμα φέρεται να αναφέρει ότι ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος από το 2020 συγκρότησε εγκληματική οργάνωση μαζί με μια συγγενή του και έναν συνεργάτη του, αποκομίζοντας περίπου 600.000 ευρώ.

«Εγώ δεν παίζω ποτέ (σ.σ.: τυχερά παιχνίδια). Έχω έναν φίλο όπου πήγαινα με το POS, έβαζα την κάρτα και έβγαζα χιλιάρικα. Δυο-δυο κατοστάρικα, τρία-τρία. Αυτά όλα ήταν για τον "Άλλο Άνθρωπο"», ανέφερε επίσης ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος.

«Καλά κάνουν και ψάχνουν, δεν έχω θέμα. Καλά κάνουν. Να το πιάσουν όμως καλά και να έρθουν εδώ να με πάρουν άμα κάνω, πώς το είπαν, ξέπλυμα μαύρου χρήματος. Ναι, εδώ είμαι. Να 'ρθετε να με πάρετε», κατέληξε ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος.