ΕΛΛΑΔΑ

Πρύτανης Πατρών: «Η εξεταστική δεν πρόκειται να χαθεί, θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν»

Πρύτανης Πατρών: «Η εξεταστική δεν πρόκειται να χαθεί, θα κάνουμε ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν»
INTIME.

Διαδικτυακά θα διεξαχθούν οι εξετάσεις των φοιτητών στα πανεπιστήμια που τελούν υπό κατάληψη.

Ψηφιακή διεξαγωγή των εξετάσεων όπου υπάρχουν καταλήψεις αποφασίσθηκε ομόφωνα από τους πρυτάνεις, για να μη χαθεί το εξάμηνο. Ο πρύτανης του Πανεπιστημίου Πατρών, Χρήστος Μπούρας, υπογράμμισε μεταξύ άλλων πως «δεν θα χαθεί η εξεταστική», μιλώντας στην τηλεόραση του ΣΚΑΪ.

Ο κ. Μπούρας επεσήμανε αρχικά πως «όσον αφορά το Πανεπιστήμιο Πατρών, έχουμε 31 τμήματα και στα 22 γίνονται κανονικά εξετάσεις και 9 είναι υπό κατάληψη. Αύριο έχουμε Σύγκλητο, ώστε να δούμε τι θα κάνουμε με αυτά τα 9 τμήματα. Από την Παρασκευή έχουμε δοκιμάσει όλα τα διαθέσιμα συστήματα και αν αποφασίσει η Σύγκλητος, είμαστε έτοιμοι να αρχίσουμε αμέσως. Ελπίζω ότι η Σύγκλητος θα σταθεί στο ύψος των περιστάσεων».

«Το Πανεπιστήμιο Πατρών θα κάνει ό,τι είναι ανθρωπίνως δυνατόν για να μη χαθεί η εξεταστική για όλους. Η εξεταστική δεν πρόκειται να χαθεί, έχουμε κάποια εναλλακτικά σχέδια. Αμέσως πρέπει να κατατεθεί το νομοσχέδιο (σ.σ. για την ίδρυση μη κρατικών, μη κερδοσκοπικών ΑΕΙ) για να δούμε τι ακριβώς προβλέπει, αλλά σε κάθε περίπτωση πρέπει να δούμε σοβαρά το δημόσιο πανεπιστήμιο», ολοκλήρωσε ο πρύτανης Πατρών.

Σχετικές ειδήσεις