ΕΛΛΑΔΑ

Αγρότες: Πυκνώνουν τα μπλόκα - Ενισχύονται καθημερινά τα τρακτέρ

Αγρότες: Πυκνώνουν τα μπλόκα - Ενισχύονται καθημερινά τα τρακτέρ

Σήμερα 300 αγρότες αναμένεται να μεταβούν στη νότια πλευρά των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ, όπου θα λάβει χώρα η έκθεση Agrotica, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν

αγρότες σε Τρίκαλα, Καρδίτσα, Λάρισα και Βόλο προχωρούν σε συντονισμένες κινητοποιήσεις, κλείνοντας κεντρικούς οδικούς άξονες σε σημεία «κλειδιά» του θεσσαλικού κάμπου.

Σε σκληρή γραμμή επιμένουν οι αγρότες με τις κινητοποιήσεις να μην χαλαρώνουν και τα τρακτέρ να παραμένουν σε θέσεις μάχης.

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης έκανε μία κίνηση καλής θέλησης με τον πολλαπλασιασμό της πρώτης αρωγής που όμως οι αγρότες φαίνεται πως βλέπουν ότι δεν καλύπτει τις ανάγκες τους.

Μέσα σε αυτό το κλίμα πόλωσης, οι αγρότες συνεχίζουν τις προγραμματισμένες αλλά και τις αιφνιδιαστικές συγκεντρώσεις τους με τον φόβο να είναι πως θα κόψουν την Ελλάδα στα δύο, αφήνοντας τα καταστήματα χωρίς εμπορεύματα και τους πολίτες χωρίς τη δυνατότητα να μετακινηθούν.

Μάλιστα σε πολλές περιπτώσεις γίνεται «κλεφτοπόλεμος» μεταξύ αγροτών και ΜΑΤ, όπου οι αγρότες μεταβαίνουν σε δρόμους και τους κλείνουν για κάποια ώρα συμβολικά, ώστε να κάνουν γνωστά τα αιτήματά τους.

Σήμερα 300 αγρότες αναμένεται να μεταβούν στη νότια πλευρά των εγκαταστάσεων της ΔΕΘ, όπου θα λάβει χώρα η έκθεση Agrotica, προκειμένου να διαμαρτυρηθούν.

Ήδη σε πολλά λαχανικά παρατηρούνται αδιανόητες αυξήσεις μέσα σε λίγες ημέρες, με τους καταναλωτές να φοβούνται και τα χειρότερα όσο κλιμακώνονται οι κινητοποιήσεις.

Τι ζητούν οι αγρότες

Οι αγρότες επικαλούνται ότι στο εξωτερικό οι αγρότες πληρώνουν το πετρέλαιο 60 λεπτά ενώ στην Ελλάδα είναι πάνω από 1,10 ευρώ.

Επιπλέον υπάρχουν αιτήματα για την πληρωμή της ενέργειας, δηλαδή για 2 χρόνια να «παγώσει» κάθε πληρωμή, να διευθετηθεί κάθε οφειλή σε βάθος 5ετίας και να φτάνει έως τα 7 χρόνια.