ΕΛΛΑΔΑ

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος: Από τις γραβάτες, στον «Άλλο Άνθρωπο» και στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος

Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος
Intime News

Το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος καλεί τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο να δώσει εξηγήσεις σχετικά με υπέρογκα ποσά από δωρεές, που πέρασαν από ατομικούς λογαριασμούς συγγενικών του προσώπων και κατέληξαν σε... τυχερά παιχνίδια

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ο «Άλλος Άνθρωπος», έχει μπει στο μάτι του κυκλώνα με τις κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος και τις αποκαλύψεις να διαδέχονται η μία την άλλη καθημερινή.

Το πόρισμα της Αρχής για το Ξέπλυμα Χρήματος καλεί τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο να δώσει εξηγήσεις σχετικά με υπέρογκα ποσά από δωρεές, που πέρασαν από ατομικούς λογαριασμούς συγγενικών του προσώπων και κατέληξαν σε... τυχερά παιχνίδια.

Ποιος είναι, όμως, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος; Μέχρι τα τέλη της περασμένης δεκαετίας ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος εργαζόταν ως στέλεχος πολυεθνικής εταιρείας, έχοντας πολύχρονη προϋπηρεσία στην επικοινωνία, τη διαφήμιση και το μάρκετινγκ.

Εκείνη την περίοδο ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος δεν είχε την εικόνα που γνωρίσαμε. Φορούσε γραβάτες, διέμενε σε ακριβά ξενοδοχεία, οδηγούσε πολυτελή αυτοκίνητα. «Είχα Ζ3 αμάξι, μετά πήρα το Ζ4, ήμουν κουστουμαρισμένος με γραβάτες. Με πολυτελή αυτοκίνητα και πεντάστερα ξενοδοχεία», είχε αναφέρει ο ίδιος σε συνέντευξή του.

Την περίοδο της κρίσης, όμως, όλα άλλαξαν για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο. Σε ηλικία 47 ετών έμεινε χωρίς δουλειά, επέστρεψε στο σπίτι της μητέρας του και έκανε περιστασιακές δουλειές. Έχει παραδεχθεί ότι συμμετείχε ενεργά στο κίνημα των «Αγανακτισμένων» ενώ εμπνεύστηκε την ιδέα μιας κοινωνικής κουζίνας. Έτσι ήρθε ο «Άλλος Άνθρωπος». Όπως έχει πει ο ίδιος, ξεκίνησε με 4 ευρώ και υλικά από την κουζίνα της μητέρας του, να μαγειρεύει για τους άστεγους και τους πεινασμένους. Η μία κατσαρόλα έφερε την άλλη και ο «Άλλος Άνθρωπος» έγινε σημείο αναφοράς για την κοινωνικά προσφορά. «Η ζωή μου εμένα ξαναξεκίνησε το 2011. Πέθανα το 2009 και ξαναγεννήθηκα το 2011. Εγώ και ο άλλος άνθρωπος είμαστε 1», είχε πει.

Μαγείρευε δίπλα σε όσους έχουν ανάγκη και μαζί του προσέλκυε πρόσωπα αναγνωρίσιμα που ανακατεύουν με το ξύλινο κουπί της ελπίδας. Τη διάσημη κουτάλα, το κουπί μιας βάρκας προσφύγων που έφτασαν από τα παράλια της Τουρκίας στη Σκάλα Συκαμιάς.

Η αποκάλυψη για το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και ο τζός

Κανείς όμως δεν ήξερε το πάθος του για τον τζόγο. Όσοι τον συναντούσαν στα πρακτορεία ήξεραν πως το αγαπημένο του παιχνίδι είναι τα «διαμάντια». «Του έλεγαν συγχαρητήρια και από την άλλη τον ρωτούσαν έβγαλες κάνα διαμάντι. Ήταν το αγαπημένο του ‘’διαμάντι’’. Έχει ένα πάθος. Τα πάθη είναι τρία. Ναρκωτικά, οινόπνευμα και τζόγος», είπε ένας θαμώνας καταστήματος με τυχερά παιχνίδια.

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος, ελέγχεται για απάτη ύψους 600.000 ευρώ. Μάλιστα ερευνώνται οι τραπεζικοί λογαριασμοί που διαχειριζόταν. Από το 2020 και για δύο χρόνια, έμπαιναν χρήματα σε λογαριασμό της μητέρας του, που υπήρχε στην ιστοσελίδα της οργάνωσης και από τον Ιούνιο του 2022 μέχρι τον Γενάρη του 2023, σε ακόμα έναν, στο όνομα του κουνιάδου του.

Σύμφωνα με το Mega έχουν εντοπιστεί επιπλέον λογαριασμοί, στους οποίους πολίτες κατέθεταν χρήματα για την κοινωνική κουζίνα και μένει να φανεί τι απέγιναν. Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες οι λογαριασμοί που ελέγχονται για την υπόθεση του «Άλλου Ανθρώπου» είναι τέσσερις ενώ από το 2020 έχουν περάσει πάνω από 1 εκατ. ευρώ. Μάλιστα τα μισά χρήματα μεταφέρθηκαν σε «παικτικούς λογαριασμούς» του Πολυχρονόπουλου.

Σημειώνεται ότι 600.000 ευρώ φαίνεται να μπήκαν σε παικτικούς λογαριασμούς, ο Κώστας Πολυχρονόπουλος είχε δηλώσει πως ο λόγος που έμπαιναν σε αυτούς τους λογαριασμούς ήταν για να μπορεί να γίνει ανάληψη περισσοτέρων μετρητών καθώς στους άλλους δεν μπορούσε να γίνει λόγω ορίου.

«Είμαι καθαρός, διάφανος, ποτέ δεν έπαιξα τα χρήματα του κόσμου στα φρουτάκια», λέει ο δικηγόρος του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, μιλώντας στο OPEN, απαντώντας στις κατηγορίες για ξέπλυμα μαύρου χρήματος που βαραίνουν τον πελάτη του.

Ο ίδιος ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος υποστηρίζει ότι έχει πέσει από τα σύννεφα με τις αποκαλύψεις... Η Δικαιοσύνη, όμως, θα απαντήσει...