ΕΛΛΑΔΑ

Έβρος: Εισροή γάλακτος στην αναπνευστική οδό και υποσιτισμός τα αίτια θανάτου του 4 μηνών βρέφους

Έβρος: Εισροή γάλακτος στην αναπνευστική οδό και υποσιτισμός τα αίτια θανάτου του 4 μηνών βρέφους

Το βρέφος μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο, ενώ το 2019 η μεγαλύτερη αδελφή του είχε μεταφερθεί επίσης στο νοσοκομείο με δαγκωματιές από ποντίκι

Συγκλονίζει την τοπική κοινωνία του Διδυμοτείχου η υπόθεση του θανάτου ενός βρέφους μόλις 4 μηνών, το οποίο μεταφέρθηκε από τους γονείς του στο νοσοκομείο νεκρό την περασμένη Κυριακή.

Το πόρισμα του ιατροδικαστή για τα ακριβή αίτια θανάτου του μωρού κάνει λόγο για εισροή γαστρικού γάλακτος στην αναπνευστική οδό και υποσιτισμό, ενώ α σημάδια παραμέλησης ήταν εμφανή στο βρέφος, το οποίο μάλιστα φαινόταν αρκετά μικρότερο από την ηλικία του.

Οι γονείς του βρέφους έχουν επισκεφθεί στο παρελθόν το νοσοκομείο Διδυμοτείχου και για το πρώτο τους παιδί, ένα κοριτσάκι, το 2019 όταν ήταν 3,5 χρονών μεταφέρθηκε στα επείγοντα με δαγκωματιές από ποντίκι στο πρόσωπο και στο χέρι.

Τότε άμεσα αφαιρέθηκε η επιμέλεια από τους γονείς, ενώ το κοριτσάκι υποβλήθηκε σε σειρά χειρουργικών επεμβάσεων για να αντιμετωπιστούν τα εξαιρετκά σοβαρά τραύματά του, τόσο στο νοσοκομείο Αλεξανδρούπολης, όσο και σε νοσηλευτικό ίδρυμα στην Αθήνα όπου και μεταφέρθηκε στη συνέχεια.

Την επόμενη εβδομάδα οι γονείς αναμένεται να καταθέσουν στο Αστυνομικό Τμήμα Διδυμοτείχου για την υπόθεση θανάτου του 4 μηνών παιδιού τους, ενώ η κοινωνική λειτουργός του νοσοκομείου Διδυμοτείχου μιλώντας στην ΕΡΤ δηλώνει ότι δεν είχαν ενημερωθεί για την κατάσταση της οικογένειας, ούτε για τη νέα εγκυμοσύνη, μετά το περιστατικό με το κοριτσάκι, αλλά ενημερώθηκε μόνο αφότου το μωρό μεταφέρθηκε νεκρό στο νοσοκομείο.

«Αυτές οι οικογένειες χρειάζεται να παρακολουθούνται από τις κοινωνικές υπηρεσίες, αλλά μετά από εντολή της Εισαγγελίας».