ΕΛΛΑΔΑ

Κώστας Πολυχρονόπουλος: Δεν... ξεκούναγε από «φρουτάκια» - «Τον έβλεπα 4 ημέρες σερί να παίζει»

Κώστας Πολυχρονόπουλος: Δεν... ξεκούναγε από «φρουτάκια» - «Τον έβλεπα 4 ημέρες σερί να παίζει»

Κώστας Πολυχρονόπουλος: Θαμώνας σε πρακτορείο τυχερών παιχνιδιών έκανε αποκαλύψεις για τον δημιουργό της κοινωνικής κουζίνας «Ο Άλλος Άνθρωπος»

Παίκτρια τυχερών παιχνιδιών μιλώντας στο MEGA περιέγραψε πόσο συχνά έβλεπε τον Κώστα Πολυχρονόπουλο σε κατάστημα με τυχερά παιχνίδια, τονίζοντας πως μπορεί να τον πετύχαινε και 4 ημέρες συνεχόμενες!

Όπως αναφέρει η ίδια έβλεπε πολύ συχνά τον Κώστα Πολυχρονόπουλου στο κατάστημα τυχερών παιγνίων.

«Δεν τον γνωρίζω προσωπικά τον κ. Πολυχρονόπουλο. Τον έχω δει 3 – 4 φορές σε μαγαζί με τυχερά παιχνίδια. Έπαιζε στα λεγόμενα ‘φρουτάκια’. Έτυχε να πηγαίνω στο κατάστημα 4 συνεχόμενες μέρες και να τον βλέπω εκεί να παίζει».

Και πρόσθεσε η παίκτρια: «Εγώ πιστεύω ότι ανήκει στην κατηγορία του παίχτη. Έδινε την εντύπωση ενός εθισμένου. Δεν είχε επαφή, δηλαδή με το που έμπαινε πήγαινε καθόταν σε ένα μηχανάκι και έπαιζε».

Το ντοκιμαντέρ για τον «Άλλο Άνθρωπο»

Το 2017 παρουσιάστηκε το βραβευμένο ντοκιμαντέρ «Εγώ, ο άλλος άνθρωπος». Οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ, Λουκάς Αγέλαστος και Σπυριδούλα Γκούσκου, ακολούθησαν τη δράση της κοινωνικής κουζίνας και τον εμπνευστή της για 4 ολόκληρα χρόνια.

Η ταινία αποκαλύπτει άγνωστες πτυχές του Κώστα Πολυχρονοπούλου και δείχνει σπάνια στιγμιότυπα από τη δράση του αλλά και από τον ίδιο.

Οι δημιουργοί του ντοκιμαντέρ μιλούν στο «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα».

«Ο Κώστας Πολυχρονόπουλος ήταν ένας άνθρωπος με πείσμα και εγωισμό, που έβλεπε μόνο το όραμά του», είπε η Σπυριδούλα Γκούσκου.

«Έβαζα φωτιά στο σπίτι μου, γιατί αισθανόμουν ότι δεν είχα την απαραίτητη προσοχή», είχε πει ο ίδιος ο Κώστας Πολυχρονόπουλος στο ντοκιμαντέρ.

«Είδα έναν άνθρωπο με απόλυτο σκοπό», προσθέτει η Σπυριδούλα Γκούσκου.

«Δεν μπορεί να υπάρξει αλληλεγγύη, χωρίς τον εγωισμό», ακούγεται να λέει ο ίδιος.

«Εγώ αποκόμισα ότι ήταν ένας άνθρωπος που ζούσε πολύ φτωχικά, δεν είχε ποτέ λεφτά. Δεν είχε ποτέ θέμα με τον τζόγο ή με το αλκοόλ», είπε ο Λουκάς Αγέλαστος.

«Ο Κώστας Πολυχρονόπουλος δεν έκρυψε ποτέ ότι ζούσε από τον ‘’Άλλο Άνθρωπο’’», είπε η Σπυριδούλα Γκούσκου.

«Εάν δεν θαυμάζεις τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο, δεν μπορείς να είσαι δίπλα του, είναι δύσκολος άνθρωπος», ακούγεται στο ντοκιμαντέρ.

«Θα ανοίξουμε το ντοκιμαντέρ ‘Εγώ, ο άλλος άνθρωπος’ στο κοινό», πρόσθεσε ο Λουκάς Αγέλαστος.

«Μου κάνει εντύπωση που ακόμη και τώρα που πλήττεται το όνομά του, υπάρχουν άνθρωποι που τον υποστηρίζουν», λέει η Σπυριδούλα Γκούσκου.

«Μου είπε πως είχε υπογράψει ένα καταστατικό ως γραμματέας»

Ο δικηγόρος του Παύλου Τζίτζη, Βασίλης Σπύρου, του ανθρώπου που είδε το όνομά του να εμπλέκεται στην υπόθεση που αφορά την κοινωνική ομάδα «Ο Άλλος Άνθρωπος» μιλά αποκλειστικά στο «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα».

Είναι ο γαμπρός του Κων/νου Πολυχρονόπουλου που είδε και το δικό του όνομα να συσχετίζεται με την πολύκροτη υπόθεση για ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Αιτία πως ορισμένα χρήματα από τις δωρεές πολιτών, έμπαιναν σε τραπεζικό λογαριασμό με δικαιούχο εκείνον.

Ο δικηγόρος του μίλησε αποκλειστικά στο «Ακόμα Δεν Είδες Τίποτα».

«Πράγματι μου είπε πως είχε υπογράψει ένα καταστατικό ως γραμματέας. Αυτή η υπογραφή ετέθη μετά από προτροπή του κ. Πολυχρονόπουλου χωρίς ο εντολέας μου να απευθυνθεί σε κάποιο δικηγόρο προς εμπιστοσύνη του κουνιάδου του. Πρόκειται για έναν απλό άνθρωπο που δεν έχει να κρύψει κάτι. Πρόκειται για έναν λογαριασμό που έγινε κατά τους σεισμούς στην Τουρκία και εξυπηρέτησε πράγματι μέσω του τραπεζικού του λογαριασμού. Δεν υπάρχει κάποιο άλλο περιστατικό».

Σχετικές ειδήσεις