ΕΛΛΑΔΑ

Μητροπολίτης Δημητριάδος: «Αφήστε τα ψέματα, αυτό που δήθεν θεωρείτε σύγχρονο και μοντέρνο»

Μητροπολίτης Δημητριάδος: «Αφήστε τα ψέματα, αυτό που δήθεν θεωρείτε σύγχρονο και μοντέρνο»
Φωτ.: Μητρόπολη Δημητριάδος

Ο Μητροπολίτης Δημητριάδος ζήτησε να μην παρασυρθούμε από το ρεύμα της εποχής

Αιχμές άφησε σήμερα και ο Μητροπολίτης Δημητριάδος, Ιγνάτιος με αφορμή τις εξελίξεις και όσα ακούγονται για τον γάμο ομοφυλοφίλων

Στον Ιερό Ναό Αγίου Κοσμά του Αιτωλού Βόλου λειτούργησε σήμερα ο Μητροπολίτης Δημητριάδος κ. Ιγνάτιος και μεταξύ άλλων τόνισε: «Διαχρονικά η Εκκλησία διασώζει την αλήθεια του Χριστού, μέχρι και σήμερα, που πολλοί προσπαθούν να παραποιήσουν τον Λόγο Του. Θέλουν μια άλλη Εκκλησία, που να διευκολύνει τα σχέδια και τα πάθη τους. Όμως, ο Χριστός τους ονόμασε υποκριτές, γιατί ενώ ομιλούν για την αλήθεια, στην πραγματικότητα επιθυμούν να δικαιώσουν το δικό τους θέλημα και μόνο. Το ίδιο θα έλεγε και σήμερα ο Χριστός στους υποκριτές. Αφήστε τα ψέματα, αυτό που δήθεν θεωρείτε σύγχρονο και μοντέρνο.

Μία είναι η αλήθεια: του Χριστού, όπως εκφράζεται από την Εκκλησία Του. Αυτό πρέπει να κρατήσουμε ζωντανό στην εποχή μας, διότι, αν χαθεί η αλήθεια και παρασυρθούμε από το ρεύμα της εποχής, που λειτουργεί απάνθρωπα, τελικά, όσο κι αν θέλει να μας πείσει περί του αντιθέτου, τότε θα παγιδευτούμε και θα χάσουμε την αλήθεια περί της ζωής και του ανθρώπου. Αυτή την αλήθεια υπερασπιζόμαστε και αυτήν διαλαλούμε, για να φανούμε αντάξιοι των περιστάσεων»