ΕΛΛΑΔΑ

Ιωάννινα: Μάστιγα επιθέσεις σκύλων στους χώρους του πανεπιστημιακού νοσοκομείου

Ιωάννινα: Μάστιγα επιθέσεις σκύλων στους χώρους του πανεπιστημιακού νοσοκομείου

Αναστάτωση, διαμαρτυρίες και προβληματισμό προκαλούν τα απανωτά περιστατικά επιθέσεων από αδέσποτα σκυλιά σε ασθενείς στους χώρους του πανεπιστημιακού νοσοκομείου

Μεγάλη αναστάτωση και διαμαρτυρίες έχουν προκαλέσει οι επιθέσεις αδέσποτων σκύλων σε συνοδούς αλλά και ασθενείς στους χώρους του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Ιωαννίνων.

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ της ΕΡΤ, ανάλογες περιπτώσεις έχουν παρατηρηθεί και σε άλλες περιοχές της πόλης, ωστόσο οι χώροι του πανεπιστημιακού νοσοκμείου εξαιτίας της ιδιαιτερότητάς τους απαιτούν μεγαλύτερη προσοχή.

Ο αριθμός των αδέσποτων πέριξ του νοσηλευτικού ιδρύματος έχει αυξηθεί τα τελευταία χρόνια, χωρίς να υπάρχει τρόπος αντιμετώπισης του προβλήματος, ενώ μόνο τον Ιανουάριο έγιναν πέντε επιθέσεις στο προσωπικό αλλά και σε συνοδούς ασθενών.

Όπως ανέφερε σε δηλώσεις του, ο πρόεδρος εργαζομένων του πανεπιστημιακού νοσοκομείου Ιωαννίνων, Γιώργος Φλούδας, το ζήτημα αγγίζει το σύνολο των πολιτών που προσέρχονται στο νοσοκομείο. Μάλιστα ο ίδιος ζητά η σίτιση των αδέσποτων να μην γίνεται μέσα στους χώρους του νοσοκομείου αλλά έξω και μακριά από αυτούς.

Παράλληλα, συνοδοί ασθενών αναφέρουν ότι πέρα από τις επιθέσεις των αδέσποτων που έχουν παρατηρηθεί, ο μεγάλος αριθμός των αδέσποτων αποτρέπει τους ίδιους τους ασθενείς που έχουν ανάγκη μία μικρή βόλτα έξω από τα δωμάτια να κατέβουν στον εξωτερικό χώρο του νοσοκομείου.

Δείτε στο βίντεο που ακολουθεί το ρεπορτάζ της ΕΡΤ:

Διαβάστε επίσης:

Αγρότες: Ετοιμάζονται για απόβαση στην Αθήνα και ταυτόχρονο κλείσιμο Εθνικών οδών

Αδιανόητα περιστατικά στην Αττική: Ο ένας βίαζε τις κόρες του - Ο άλλος το παιδί της συντρόφου του

Αγρότες: Κλείνουν την Εγνατία, στο ύψος του Στρυμονικού