ΕΛΛΑΔΑ

Βουλγαρία: Η λατρεία του 36χρονου από τη Φλώρινα για τα χειμερινά σπορ κατέληξε σε τραγωδία

Βουλγαρία: Η λατρεία του 36χρονου από τη Φλώρινα για τα χειμερινά σπορ κατέληξε σε τραγωδία

Από τη Φλώρινα ήταν ο 36χρονος σκιέρ που βρήκε τραγικό θάνατο στη Βουλγαρία από χιονοστιβάδα.

Με τραγικό τρόπο έχασε τη ζωή του ο Έλληνας σκιέρ, Κωνσταντίνος Μόμτσης, στη Βουλγαρία όταν καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα.

Ο άτυχος άνδρας από τη Φλώρινα, ήταν λάτρης της ορειβασίας και των χειμερινών σπορ και ταξίδευε συνέχεια σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας και του εξωτερικού, όπως έκανε πρόσφατα και με τρεις φίλους του στη γειτονική Βουλγαρία, στο χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβιτς.

Σύμφωνα με την ΕΡΤ, η ομάδα των τεσσάρων Ελλήνων κατέβηκαν το πιο απότομο μέρος της πλαγιάς με αποτέλεσμα να θαφτούν κάτω από τη χιονοστιβάδα.

Οι φίλοι του άτυχου 36χρονου κατάφεραν να απεγκλωβιστούν από την χιονοστιβάδα ωστόσο ο ίδιος δεν τα κατάφερε με αποτέλεσμα την τραγική κατάληξη.

Πώς σημειώθηκε η τραγωδία

Υπενθυμίζεται ότι η χιονοστιβάδα έπληξε το χιονοδρομικό κέντρο του Μπόροβετς, καταπλακώνοντας στο πέρασμά της μια ομάδα Ελλήνων σκιέρ και snowboarders. Το περιστατικό συνέβη το απόγευμα της Δευτέρας (12/2) στην περιοχή Markujik 3.

Η Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης ειδοποιήθηκε για την κατάσταση γύρω στις 14:13 από μέλος της ομάδας.

Ανταποκρινόμενοι στην κατάσταση έκτακτης ανάγκης, πάνω από 15 διασώστες βουνού εξοπλισμένοι με τέσσερις σκύλους αναπτύχθηκαν για να εντοπίσουν τυχόν ίχνη του αγνοούμενου ατόμου. Η χιονοστιβάδα εκτιμάται ότι είχε μήκος περίπου 150 μέτρα και πλάτος σχεδόν 30 μέτρα.

Με αφορμή το περιστατικό, η Υπηρεσία Ορεινής Διάσωσης εξέδωσε προειδοποίηση με την οποία συμβουλεύει τα άτομα να αποφεύγουν τις ελικοειδείς βόρειες, βορειοανατολικές και ανατολικές πλαγιές του Μπόροβετς.