ΕΛΛΑΔΑ

«Βγήκε εκτός πίστας για φωτογραφία», λένε στη Βουλγαρία - Το λάθος του σκιέρ

«Βγήκε εκτός πίστας για φωτογραφία», λένε στη Βουλγαρία - Το λάθος του σκιέρ

Σύμφωνα με το βουλγαρικό novinite, ο 36χρονος μαζί με τους φίλους του, που βρέθηκαν στο σημείο «Markudjik 3», μια περιοχή που είναι δύσκολα προσβάσιμη και γνωστή για τους κινδύνους από χιονοστιβάδες βγήκαν εκτός πίστας για μια φωτογραφία

Τις τελευταίες εφιαλτικές στιγμές του 36χρονου Έλληνα σκιέρ, που καταπλακώθηκε από χιονοστιβάδα σε χιονοδρομικό κέντρο στο Μπόροβετς της Βουλγαρίας και έχασε τη ζωή του περιγράφουν αυτόπτες μάρτυρες.

Σύμφωνα με το βουλγαρικό novinite, ο 36χρονος μαζί με τους φίλους του, που βρέθηκαν στο σημείο «Markudjik 3», μια περιοχή που είναι δύσκολα προσβάσιμη και γνωστή για τους κινδύνους από χιονοστιβάδες βγήκαν εκτός πίστας για μια φωτογραφία. «Τραγωδία στο Μπόροβετς: Για μια φωτογραφία Έλληνες τουρίστες προκάλεσαν τη χιονοστιβάδα που προκάλεσε έναν θάνατο», αναφέρει ο τίτλος του δημοσιεύματος, που περιγράφει το δυστύχημα.

Τεράστιο λάθος ότι πήγαν χωρίς εξοπλισμό

Αυτόπτες μάρτυρες της τραγωδίας στο χιονοδρομικό κέντρο στη Βουλγαρία μίλησαν για την απόφαση της παρέας να κατέβει από την απότομη πλαγιά. Είπαν ότι έγινε ένα τεράστιο λάθος, ελλείψει κατάλληλων μέτρων ασφαλείας από χιονοστιβάδα, που όπως φάνηκε αποδείχθηκε μοιραίο.

Το σημείο του δυστυχήματος πρόσθεσαν επίσης είναι δύσβατο με αποτέλεσμα η επιχείρηση διάσωσης που ακολούθησε να διαρκέσει πέντε ώρες.

«Οι πιθανότητες να βρεθεί κανείς σε χιονοστιβάδα χωρίς εξοπλισμό είναι περιορισμένες»

Σύμφωνα με άλλο βουλγάρικο Μέσο, το posoki, ο επικεφαλής της υπηρεσίας διάσωσης στο Μπόροβετς, Άνγκελ Κερκέλεβ, δήλωσε: «Τον ξέθαψαν από το χιόνι και τον μεταφέραμε στο Μπόροβετς. Πέθανε γιατί παρέμεινε για πολλή ώρα κάτω από το χιόνι. Δεν μπόρεσε να βγει, σε αντίθεση με τους άλλους δύο που ήταν μαζί του». «Ο εγκλωβισμένος δεν είχε πομποδέκτη για χιονοστιβάδες, γεγονός που μας δυσκόλεψε πολύ. Βγάλαμε τα σκυλιά, αλλά το χιόνι ήταν πυκνό και δεν μπορούσαν να βοηθήσουν. Τον βρήκαμε με μια συσκευή με ραδιοκύματα. Ήταν θαμένος στα 1,8μ.», πρόσθεσε.