ΕΛΛΑΔΑ

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα παιδιά στην παλαιοχριστιανική κοινότητα στην Κορινθία

Παρέμβαση εισαγγελέα για τα παιδιά στην παλαιοχριστιανική κοινότητα στην Κορινθία

Είχαν βρεθεί και αυτοσχέδια πυροβόλα, ένα πολεμικό τυφέκιο, μια βαλλίστρα, ένα τσεκούρι, δύο γεμιστήρες και δεκαεννιά φυσίγγια

Παρέμβαση εισαγγελέα είχαμε σήμερα για την υπόθεση με την παλαιοχριστιανική κοινότητα στην Κορινθία και συγκεκριμένα για τα παιδιά που βρέθηκαν εκεί.

Η εισαγγελική παρέμβαση έγινε σύμφωνα με το MEGA για τα ανήλικα που ζουν στο λαγούμι στην Ορεινή Κορινθία. Ο εισαγγελέας ζήτησε να απομακρυνθούν τα παιδιά απ΄το συγκεκριμένο σημείο.

Υπενθυμίζεται πως σε ένα λαγούμι, σε βάθος 30 μέτρων ζει τα τελευταία χρόνια οικογένεια με πέντε παιδιά. Κυκλοφορούν με τόξα, βέλη και αυτοσχέδια όπλα, σαν πρωτόγονοι. Στο σπίτι που ζει η οικογένεια, πάνω μένουν τα παιδιά, στο βάθος είναι η εκκλησία ή το λαγούμι που οδηγεί στο πίσω μέρος του βουνού. Οι άνθρωποι δηλώνουν παλαιοχριστιανοί.

Σύμφωνα με τον Alpha ο εισαγγελέας ζητάει την διερεύνηση των συνθηκών διαβίωσης. Επίσης αναφέρθηκε πως τα όπλα που είχαν βρεθεί κατασχέθηκαν.

Τα όπλα που βρέθηκαν

Υπενθυμίζεται πως στο ένα σπίτι βρέθηκε ένα όπλο με πολεμικό διαμέτρημα, ένα αεροβόλο, 102 σφαίρες κυνηγετικού όπλου, 81 φυσίγγια από πολεμικό τυφέκιο, επτά αυτοσχέδια τόξα, τέσσερα μαχαίρια, είκοσι βέλη και αυτοσχέδιο τυφέκιο.

Στη συνέχεια, σε έρευνες που έγιναν σε δύσβατο μονοπάτι εντοπίστηκαν δύο αυτοσχέδια πυροβόλα, ένα πολεμικό τυφέκιο, μια βαλλίστρα, ένα τσεκούρι, δύο γεμιστήρες και δεκαεννιά φυσίγγια.

Όλα ξεκίνησαν το μεσημέρι της Κυριακής 11 Φεβρουαρίου όταν αστυνομικοί του Α.Τ. Ξυλοκάστρου έφτασαν έξω από το σπίτι της πενταμελούς οικογένειας στο Ξυλόκαστρο, καθώς δέχθηκαν κλήση από κυνηγούς, οι οποίοι είχαν δεχθεί μολότοφ από την οικογένεια.

Οι δηλώσεις στους τηλεοπτικούς σταθμούς

Μιλώντας σήμερα σε πολλές τηλεοπτικές του παρεμβάσεις ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης είπε μεταξύ άλλων μετά την αποκάλυψη του θέματος της κοινότητας στην Κορινθία.: «Εγώ στην Αθήνα δούλευα στον δήμο Ηλιούπολης. Με έξι παιδιά ήμασταν 8 άτομα. Με 1.000 ευρώ και επιδότηση ενοικίου 200 ευρώ. Μου είπαν ότι έχουμε υπογεννητικότητα και εγώ ο ηλίθιος τους πίστεψα».

Ο ίδιος σύμφωνα με το MEGA έχει ένα ανήλικο παιδί κι η μία κόρη του 22 ετών έχει άλλα τρία ανήλικα παιδιά. Από τον εισαγγελέα υποδείχθηκε συγκεκριμένο σπίτι στην περιοχή της Κορίνθου για να μεταφερθούν τα παιδιά.

«Η Ελλάδα δεν έχει τίποτε άλλο να ασχοληθεί παρά με έναν βοσκό που δεν πάει τα παιδιά του σχολείο;», ανέφερε και έκανε λόγο για αποπροσανατολισμό. «Είμαστε παλαιοημερολογίτες με μια πολιτιστική εκδοχή. Παγκοσμίως δεν είναι παράξενο. Στην Αμερική είναι περίπου 40.000», επισήμανε.

Επίσης ο Μανώλης Καλαϊτζιδάκης είπε πως «όσοι παραξενεύονται φαρισαϊζουν». «Μου λένε γιατί δεν πήγαινα τα παιδιά μου σχολείο. Υποθετικά είναι δωρεάν το σχολείο. Απ΄τον Σεπτέμβριο ξεκινούσαν τα τετράδια, τα βιβλία, τα στυλό, οι κασετίνες, δεν είναι δωρεάν η Παιδεία το ξέρει και η κουτσή-Μαρία», απάντησε σε άλλο σημείο.

«Γιατί να καταλήγω ζητιάνος στα κοινωνικά παντοπωλεία; Κάνω κάτι άλλο, βγάζω το λάδι μου, τα όσπριά μου» σχολίασε. Είπε επιπλέον πως υπήρξε και εθνοφύλακας και Ακρίτας στην Ικαρία.

«4 χρόνια είμαι εδώ αλλά και πριν ζούσα έτσι γιατί δεν έβγαινε», επανέλαβε ενώ όταν ρωτήθηκε για το παράνομο του να μην στέλνει τα παιδιά του σχολείο απάντησε: «Ότι είναι νόμιμο δεν είναι και ηθικό».

Σχετικές ειδήσεις