ΕΛΛΑΔΑ

Πάτρα: Ώρες αγωνίας για την φοιτήτρια που κατέρρευσε από μηνιγγίτιδα

Πάτρα: Ώρες αγωνίας για την φοιτήτρια που κατέρρευσε από μηνιγγίτιδα
Φωτ.: Unsplash

Η 20χρονη νοσηλεύεται διασωληνωμένη σε κρίσιμη κατάσταση μετά τη διάγνωση με μηνιγγίτιδα 

Μάχη για τη ζωή της δίνει η φοιτήτρια στην Πάτρα που διαγνώστηκε με καλπάζουσα μηνιγγίτιδα.

Η 20χρονη κοπέλα συνεχίζει να νοσηλεύεται από το απόγευμα της Τετάρτης στη Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Πατρών σε ιδιαίτερα κρίσιμη κατάσταση.

Η καθηγήτρια και διευθύντρια της ΜΕΘ του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου Φωτεινή Φλίγκου, που από την πρώτη στιγμή μαζί με την ομάδα της έδωσαν αγώνα για να την κρατήσουν στη ζωή, μίλησε σχετικά στην «Πελοπόννησο»: «Παραμένει στη Μονάδα με πλήρη υποστήριξη και σε πολύ βαριά γενική κατάσταση». Πλέον οι επόμενες ώρες θα δείξουν την πορεία της υγείας της.

Ο διοικητής της 6ης Υγειονομικής Περιφέρειας Γιάννης Καρβέλης είπε στην «Π»: «Από προχθές όλες οι εμπλεκόμενες ιατρικές δυνάμεις του Πανεπιστημιακού Νοσοκομείου με επικεφαλής τη διευθύντρια της ΜΕΘ Φωτεινή Φλίγκου είναι στο πλευρό της φοιτήτριας. Οπως με ενημέρωσε η κ. Φλίγκου, που την έχει αναλάβει προσωπικά και την παρακολουθεί, πρόκειται για κεραυνοβόλο μηνιγγίτιδα. Γίνεται πολύ μεγάλη προσπάθεια μακάρι να τα καταφέρει».

Η αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας Λένα Αλμπάνη, σύμφωνα με τα όσα περιέγραψε στην «Πελοπόννησο» πρόκειται για φοιτήτρια του Τμήματος Μαθηματικών, το οποίο τελεί υπό κατάληψη τις τελευταίες τρεις εβδομάδες.

«Η φοιτήτριά μας προχθές το απόγευμα πήγε στο Τμήμα, όπου είχε συνέλευση για τη συνέχιση ή όχι της κατάληψης. Κι ενώ βρίσκονταν εκεί, όπως μας περιέγραψαν οι συμφοιτητές της, ξαφνικά αισθάνθηκε αδιαθεσία και την έβαλαν σε μία καρέκλα να καθίσει. Μέσα όμως σε λίγα δευτερόλεπτα κατέρρευσε και έμεινε αναίσθητη. Αμέσως κάλεσαν το ασθενοφόρο και τη μετέφεραν στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Όπου, όπως μας ενημέρωσε ο καθηγητής και πρώην αντιπρύτανης Μάρκος Μαραγκός, διαγνώστηκε με μηνιγγίτιδα και μάλιστα καλπάζουσα και για τον λόγο αυτό απαιτήθηκε η διασωλήνωσή της».

Το Πανεπιστήμιο μερίμνησε για ιχνηλάτηση φοιτητών που ήρθαν σε επαφή μαζί της

Με δεδομένο ότι το περιστατικό προκάλεσε ανησυχία στους συμφοιτητές της και στις οικογένειες, η κ. Αλμπάνη ενημερώνει ότι «ενημερώθηκε η Δημόσια Υγεία και ο ΕΟΔΥ και μας έδωσαν σαφείς οδηγίες, τις οποίες και εφαρμόσαμε. Δηλαδή έγινε απολύμανση στα Τμήματα Μαθηματικών και Βιολογίας που γειτνιάζουν και φυσικά οι χώροι αυτοί έμειναν κλειστοί. Μέσω των φοιτητών που ήταν κοντά στη φοιτήτρια εντοπίσαμε τους φοιτητές που ήταν εκεί μαζί της και τους χορηγήθηκε προληπτική θεραπεία, σύμφωνα με τις οδηγίες του ΕΟΔΥ. Βέβαια, όπως αντιλαμβάνεστε είναι δύσκολο να τους εντοπίσουμε όλους, διότι το Τμήμα τελεί υπό κατάληψη, γι’ αυτό και σε συνεννόηση με τον πρόεδρο του Τμήματος κυκλοφορήσαμε ανακοίνωση που ενημερώνει όσους βρέθηκαν στον χώρο της κατάληψης να πάνε στο νοσοκομείο για να γίνει σωστή ανίχνευση».

Σε κάθε περίπτωση, η κ. Αλμπάνη υπογραμμίζει ότι δεν υπάρχει λόγος ανησυχίας από τη στιγμή που ελήφθησαν όλα τα μέτρα. «Δεν πρόκειται για κάποια επιδημία. Είναι η εποχή που έχουμε κρούσματα μηνιγγίτιδας.