ΕΛΛΑΔΑ

Tips για να ξεκινάς τη μέρα σου με λιγότερο stress

Tips για να ξεκινάς τη μέρα σου με λιγότερο stress

Μεσημεριανός ή απογευματινός καφές με αγαπημένους φίλους, μονοήμερη εκδρομή με την οικογένεια, χαλαρό περπάτημα στο πιο κοντινό πάρκο ή δίπλα στη θάλασσα, οικονομική ασφάλεια. Αλήθεια, πόσο καιρό έχεις να πεις ότι είχες μια ξέγνοιαστη μέρα χωρίς σκοτούρες και καθημερινά άγχη;

Στη γεμάτη προκλήσεις εποχή μας, το άγχος είναι γνώριμος σύντροφος. Και πώς θα μπορούσε να μην είναι όταν, από τη στιγμή που ξυπνάς μέχρι την ώρα που πηγαίνεις για ύπνο, έχεις να ανταποκριθείς - έγκαιρα και αποτελεσματικά - σε μια μακρά λίστα υποχρεώσεων, από εταιρικά e-mails μέχρι εβδομαδιαία ψώνια για το σπίτι. Τι θα γινόταν όμως αν προσέγγιζες την κάθε μέρα διαφορετικά, με ηρεμία, λέγοντας «όχι» στο stress;

Η χαλαρή μέρα απ’ το πρωί φαίνεται

Σύμφωνα με την έρευνα μακροζωίας της ΝΝ, το 78% των Ελλήνων αναζητά τρόπους μείωσης του stress με στόχο να αυξήσει το προσδόκιμο της ζωής του. Είναι εντυπωσιακό μάλιστα, πως το 69% δηλώνει ότι ανυπομονεί να ζήσει περισσότερο ενώ το 50% πιστεύει ότι έχει προετοιμαστεί ώστε να το καταφέρει.

«Η καλή μέρα απ’ το πρωί φαίνεται», λέει η γνωστή παροιμία. Οπότε, αν θέλεις να απομακρύνεις το άγχος απ’ το καθημερινό σου λεξιλόγιο, πρέπει να αναθεωρήσεις και την καθημερινή σου ρουτίνα. Και μάλιστα πριν καν σηκωθείς απ’ το κρεβάτι! Αντί να φτιάχνεις λίστες στο κεφάλι σου με όλα όσα πρέπει να ολοκληρωθούν μέσα στη μέρα - κάτι που αυτομάτως πυροδοτεί το άγχος - δοκίμασε ν’ απολαύσεις την ησυχία που έχει το σπίτι πριν ξυπνήσουν όλοι, τον αγαπημένο σου ζεστό καφέ ή το νέο track του αγαπημένου σου καλλιτέχνη που δεν πρόλαβες ν’ ακούσεις στο ραδιόφωνο τις προάλλες.

Τα οφέλη μιας καθημερινότητας χωρίς άγχος

Μια μέρα που ξεκινά χωρίς άγχος, δεν μπορεί παρά να κάνει την ψυχολογία και την καθημερινότητά σου καλύτερη. Αρχικά, θα κοιμάσαι πιο σωστά και άρα η διάθεση και η αποδοτικότητά σου θα φτάσουν σε επίπεδα που τώρα ούτε καν φαντάζεσαι.

Ο οργανισμός σου θα έχει καλύτερο μεταβολικό ρυθμό και άρα περισσότερη ενέργεια για νέες δραστηριότητες (θυμάσαι εκείνα τα σεμινάρια δημιουργικής γραφής που έχεις «βάλει στο μάτι» εδώ και καιρό;!) Εξάλλου, σύμφωνα πάντα με την έρευνα μακροζωίας της ΝΝ, το να μαθαίνεις νέα πράγματα, η «δια βίου μάθηση», συμβάλλει σημαντικά - όχι μόνο στην ευτυχία μας - αλλά και στη μακροημέρευση. Δεν είναι τυχαίο πως το 89% των Ελλήνων αναζητά σταθερά νέα ερεθίσματα, προσπαθεί να εξελίσσεται στον τομέα του και να μαθαίνει καινούρια πράγματα.

Δες περισσότερα στο video:

Το μειωμένο στρες συμβάλλει επίσης στην υιοθέτηση μιας σωστής διατροφής. Πρακτικά, βοηθά έτσι ώστε ν’ αποκτήσουμε μια πιο ισορροπημένη σχέση με το φαγητό μιας και, στην πλειοψηφία τους, τα άτομα με άγχος στρέφονται σε τροφές “comfort”, πλούσιες σε υδατάνθρακες και κορεσμένα λίπη που επιβαρύνουν το εντερικό και ανοσοποιητικό σύστημα και γενικότερα την υγεία τους.

Γνωρίζουμε ότι δεν είναι εύκολο να απομακρύνεις το stress απ΄ τη ζωή σου εν μία νυκτί καθώς είναι μια διαδικασία που απαιτεί συνειδητή προσπάθεια, δέσμευση αλλά και προθυμία να εγκαταλείψεις παλιές συνήθειες. Πίστεψε όμως, αξίζει την προσπάθεια - όχι μόνο για σένα - αλλά και για τους γύρω σου.

Στον δρόμο για μια ζωή πιο υγιή και ισορροπημένη, η ΝΝ Hellas βρίσκεται σταθερά δίπλα σου προσφέροντας καινοτόμες ασφαλιστικές λύσεις ώστε να φροντίζεις όσα έχουν πραγματικά σημασία για σένα. Και - γιατί όχι; - να φτάσεις ακόμη και τα 103 χρόνια, όπως δήλωσαν ότι επιθυμούν οι Έλληνες που συμμετείχαν στην έρευνα μακροζωίας της ΝΝ.