ΕΛΛΑΔΑ

Λάρισα: Αγώνας δρόμου στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών

Λάρισα: Αγώνας δρόμου στη μνήμη των θυμάτων των Τεμπών
INTIME.

Εκατοντάδες δρομείς συμμετάσχουν στον αγώνα δρόμου έξω από τη Λάρισα, στη μνήμη των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών.

Σήμερα το πρωί (03/03), ξεκίνησε λίγο μετά τις 09:00 ένας μαραθώνιος έξω από τη Λάρισα, με τους συμμετέχοντες να τρέχουν στη μνήμη των θυμάτων της σιδηροδρομικής τραγωδίας των Τεμπών. Πρόκειται για έναν αγώνα, με απώτερο σκοπό να τιμηθεί η μνήμη των ανθρώπων που «έχασαν» τη ζωή τους, την 28η Φεβρουαρίου 2023.

Εκατοντάδες δρομείς θα διανύσουν απόσταση 30 χιλιομέτρων, με σημείο εκκίνησης τον προαύλιο χώρο του πρώην εργοστασίου Ζαχάρεως και τερματισμό στο σημείο – «μηδέν» του δυστυχήματος στα Τέμπη, όπου θα τελεστεί τρισάγιο στην μνήμη των 57 ψυχών. Στο σημείο – «μηδέν» θα δοθούν σε όλους λουλούδια και κεριά στη μνήμη τους.

Μαζί τους, στο τελευταίο χιλιόμετρο της διαδρομής προς το σημείο του τραγικού συμβάντος θα μπορούν όσοι θέλουν και δεν έχουν τη δυνατότητα να τρέξουν (παιδιά, άνθρωποι που δεν έχουν σχέση με το τρέξιμο αλλά θέλουν να συμμετέχουν με αυτόν τον συμβολικό τρόπο), να βαδίσουν την απόσταση.

Σχετικές ειδήσεις