ΕΛΛΑΔΑ

Τέμπη: Ερευνούν τη φωτιά μετά τη σύγκρουση - Ψάχνουν απαντήσεις για το ξυλόλιο

Τέμπη: Ερευνούν τη φωτιά μετά τη σύγκρουση - Ψάχνουν απαντήσεις για το ξυλόλιο

Τέμπη: Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τη «μπάλα» φωτιάς που προκλήθηκε μετά τη σύγκρουση της μοιραίας αμαξοστοιχίας Intercity 62 με την εμπορική

Σε εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες για τη «μπάλα» φωτιάς που προκλήθηκε μετά τη σφοδρή σύγκρουση των δύο τρένων στα Τέμπη που κόστισε τη ζωή σε 57 ανθρώπους.

Σύμφωνα με τις οικογένειες των θυμάτων, έχουν εντοπιστεί εύφλεκτα υλικά τα οποία εάν δεν υπήρχαν, ο αριθμός των νεκρών θα ήταν μικρότερος.

Ο χημικός μηχανικός ΕΜΠ, Κωνσταντίνος Κολοβός, μιλώντας στο OPEN αναφέρθηκε στην πιθανότητα να υπήρχε ξυλόλιο σε βαγόνι της αμαξοστοιχίας. Μάλιστα όπως εξήγησε υπάρχουν αυστηροί κανονισμοί με τους οποίους ο οργανισμός θα έπρεπε να συμμορφωθεί για να μεταφέρει ξυλόλιο.

Καταπέλτης για την εξεταστική η Καρυστιανού

Την ώρα που μέρος της δικογραφίας για το σιδηροδρομικό δυστύχημα έχει αποσταλεί στη Βουλή, η εξεταστική επιτροπή

Η Μαρία Καρυστιανού είναι για ακόμα μία φορά καταπέλτης σε δηλώσεις που έκανε ενώ μέρος της δικογραφίας του εφέτη ανακριτή Λάρισας έχει αποσταλεί στη Βουλή την ώρα που η εξεταστική επιτροπή έχει ολοκληρώσει τις εργασίες με απόφαση της πλειοψηφίας.

«Ο τρόπος με τον οποίο σταμάτησαν τόσο βιαστικά και χωρίς να καλέσουν πολύ βασικούς μάρτυρες για να αποφύγουν και άλλες αποκαλύψεις, δείχνει ότι η Εξεταστική Επιτροπή δεν πήγε ακριβώς όπως το φαντάστηκαν. Επειδή όμως γνωρίζω ότι έρχονται στο φως συνεχώς καινούρια στοιχεία, πιστεύω ότι θα ξανασυσταθεί το σώμα των βουλευτών και θα έχουμε συνέχεια στην Εξεταστική», αναφέρει χαρακτηριστικά η κ. Καρυστιανού.

Μαρινάκης: Η απόφαση για το «μπάζωμα» ελήφθη υπηρεσιακά

«Δεν δόθηκε ποτέ καμία εντολή ούτε από τον κ. Τριαντόπουλο, ούτε από κανένα άλλο μέλος της κυβέρνησης να μπαζωθεί ο χώρος. Είναι σημαντικό να μη διακινούνται ειδήσεις που προκαλούν αναστάτωση», σημείωσε νωρίτερα το μεσημέρι ενώ παράλληλα επιτέθηκε στην αντιπολίτευση. «Όλοι αυτοί που μας πετάνε λάσπη, και αναφέρομαι στην αντιπολίτευση, όταν το κάνουν καλό θα είναι να έχουν στοιχεία. Το να διακινούμε θεωρίες συνωμοσίας και να παίζουμε με τον πόνο των συγγενών δεν είναι τίμιο. Αυτό είναι κάτι που το κάνουν κόμματα του κοινοβουλίου», είπε ο Παύλος Μαρινάκης.

Σύμφωνα με τον ίδιο, η απόφαση για το μπάζωμα της περιοχής του δυστυχήματος ελήφθη υπηρεσιακά και δεν έγινε προκειμένου να υπάρξει κάποιου είδους συγκάλυψη. Μια από τις βασικές προτεραιότητες ήταν να βρεθούν άνθρωποι όσο το δυνατόν νωρίτερα και να προχωρήσουν οι έρευνες.

Τριαντόπουλος: Δεν έδωσα καμία εντολή για μπάζωμα

Ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Πολιτικής Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος μιλώντας στη Βουλή υποστήριξε ότι «δεν έδωσα εντολές για κάτι, δεν είχα τέτοιο ρόλο, τέτοια αρμοδιότητα, δεν συμμετείχα στις συσκέψεις, δεν αναφέρομαι στην εξώδικη απάντηση του πρώην περιφερειάρχη. Ήμουν εκεί για να βοηθήσω όσους επιχειρούσαν σε αυτή τη δύσκολη κατάσταση. Η δικαιοσύνη θα ρίξει φως με μόνο μέλημα το ποτέ ξανά, όπως είπε και ο πρωθυπουργός».

Σχετικές ειδήσεις