ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Χρήστος Τριαντόπουλος: «Δεν έδωσα καμία εντολή για μπάζωμα στα Τέμπη»

Χρήστος Τριαντόπουλος: «Δεν έδωσα καμία εντολή για μπάζωμα στα Τέμπη»

Τι δήλωσε ο Χρήστος Τριαντόπουλος σχετικά με το μπάζωμα του σημείου όπου συνέβη η τραγωδία των Τεμπών

«Δεν έδωσα καμία εντολή για μπάζωμα» δήλωσε ο υφυπουργός Κλιματικής Κρίσης και Προστασίας, Χρήστος Τριαντόπουλος, απαντώντας σε επίκαιρη ερώτηση της Ελληνικής Λύσης αλλά και στις καταγγελίες που τον θέλουν ως το πρόσωπο που αποφάσισε να μπαζωθεί το σημείο του σιδηροδρομικού δυστυχήματος λίγες ημέρες μετά τη σύγκρουση των δύο τρένων.

Ο Χρήστος Τριαντόπουλος υποστήριξε πως η θέση του δεν του άφηνε περιθώρια ώστε να δώσει εντολή μπαζώματος του σημείου της τραγωδίας. Χαρακτηριστικά, μιλώντας στη Βουλή, είπε πως οι αρμόδιοι που συμμετείχαν στο συντονιστικό, έπειτα από αίτημα της Πυροσβεστικής αποφάσισαν τις παρεμβάσεις βάσει του ειδικού σχεδίου των ανθρωπίνων απωλειών. «Απαντήσεις απ' αυτούς λοιπόν», είπε ο ίδιος αναφορικά με την απομάκρυνση των βαγονιών.

Συμπλήρωσε πως δεν συμμετείχε στο συντονιστικό, ενώ επανέλαβε τη δέσμευση του Πρωθυπουργού ώστε το «ποτέ ξανά» από σύνθημα να γίνει πραγματικότητα. Αναφέρθηκε παράλληλα στη Δικαιοσύνη εκφράζοντας την εμπιστοσύνη του, ώστε να πέσει άπλετο φως.