ΕΛΛΑΔΑ

Νίκαια: «Αν τον είχε ελέγξει γιατρός δεν θα είχε γίνει τίποτα σήμερα» - Αποκαλύψεις για τον 64χρονο

Νίκαια: «Αν τον είχε ελέγξει γιατρός δεν θα είχε γίνει τίποτα σήμερα» - Αποκαλύψεις για τον 64χρονο

Σοκαρισμένη η οικογένεια του 64χρονου από τη στυγερή δολοφονία και την αυτοκτονία στη Νίκαια - Ο 64χρονος φαίνεται να παρακολουθούταν από γιατρούς οι οποίοι είχαν κρίνει ότι δεν χρειαζόταν ψυχιατρική παρακολούθηση - Θα κινηθεί νομικά η κόρη του και σύζυγος του θύματος

Το πρωί της Τρίτης 5 Μαρτίου θα πραγματοποιηθεί η κηδεία του 40χρονου που σκοτώθηκε από τα πυρά του πεθερού του στη Νίκαια. Απαρηγόρητη η σύζυγος του θύματος η οποία δεν μπορεί να πιστέψει ότι ο ίδιος ο πατέρας της σκότωσε τον άνδρα της και μετά αυτοκτόνησε ενώ ζητά δικαιοσύνη ώστε να μην επαναληφθούν αντίστοιχα περιστατικά.

Μητέρα 64χρονου: «Τον κυρίευσε η απελπισία»

Η μητέρα του 64χρονου μίλησε στο Mega, για τον γιο της και την πράξη του. «Τον κυρίευσε η απελπισία. Ποτέ του δεν χώνεψε ότι τον εγκατέλειψε η γυναίκα του. Ήταν τρελό το παιδί μου… (σ.σ Ήταν το καλύτερο παιδί) αλλά τον κυρίευσε η απελπισία γιατί του έφυγε η γυναίκα. Και δεν του έδωκε εξηγήσεις γιατί του έφυγε. Και δεν το χώνεψε»

Συγγενής 64χρονου: «Δεν ξεπέρασε τη γυναίκα του»

Συγγενής του δράστη μιλώντας επίσης στο Mega δήλωσε ότι «πάλευε με τους δαίμονές του»

«Ο άνθρωπος αυτός είχε κάτι προβλήματα με δαίμονες και γι’ αυτό δεν είχε πάει στα βαφτίσια του εγγόνου του. Φοβόταν, δεν μπορούσε να εργαστεί. Πιστεύω μέσα μου ότι δεν την ξεπέρασε την κοπέλα, την γυναίκα του. Άλλος δεν το αντέχει. Παίρνει ένα τουφέκι τη σκοτώνει, σκοτώνεται κι αυτός. Είναι δράμα, είναι τραγωδία. Της είχε πολλή αγάπη της γυναίκας του», ανέφερε στενός συγγενής του δράστη.

Πρώην σύζυγος 64χρονου: «Τα έβαλε με τα παιδιά και τον γαμπρό μου»

Από μεριάς της η πρώην σύζυγος είπε χαρακτηριστικά ότι: «Του στοίχησε. Έμεινε μόνος. Έχασε και τα χρήματα που ζούσε από μένα. Και δεν τα έβαλε ποτέ με τον εαυτό του ότι εξαιτίας του έφυγα. Τα έβαλε με τα παιδιά και το γαμπρό μου ότι με έπεισαν να φύγω».

Κόρη 64χρονου: «Θα κινηθώ νομικά εναντίον αυτών που ήταν υπεύθυνοι για αυτό που έγινε»

Η κόρη του, η οποία θρηνεί για τον θάνατο του συζύγου της μιλώντας στο Mega είπε ότι με εισαγγελική εντολή κατάφεραν να τον βάλουν ψυχιατρείο αλλά οι γιατροί έκριναν ότι δεν χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης.

«Γιατί κάποιος υπέγραψε ότι αυτός είναι καλά και μπορεί να κυκλοφορεί ελεύθερος. Ποιος υπέγραψε ότι αυτός ο άνθρωπος είναι καλά;».

«Θα κινηθώ νομικά εναντίον αυτών που ήταν υπεύθυνοι για αυτό που έγινε. Όχι μόνο για εμένα, αλλά για τα τόσα περιστατικά που έγιναν και θα γίνουν. Δεν μπορεί ένας άνθρωπος που έχει πρόβλημα να βγαίνει έξω. Εκεί που απευθύνθηκα δεν με βοήθησαν. Είχαμε το χαρτί που έλεγε πως είναι καλά και σκεφτήκαμε πως ‘’σκυλί που γαβγίζει, δεν δαγκώνει’’ αλλά τελικά δάγκωσε πολύ. Τι άλλο να κάνω; Πήγα στην εισαγγελία. Άκουσα τους πυροβολισμούς και κατέβηκα κάτω και ερχόταν προς το μέρος μας με ένα κατσαβίδι, όπως μου είπαν, για να παραβιάσει την πόρτα. Εγώ πήρα τα παιδιά και μπήκα μέσα φωνάζοντας. Δεν ξέρω τι μπορεί να τον σταμάτησε. Εγώ δεν είμαι γιατρός να είμαι το κεφάλι ενός τρελού να ξέρω τι γίνεται. Αυτοί είναι. Εγώ θα προσπαθήσω για τα παιδιά μου, για να μην πούνε αύριο, μεθαύριο ‘’μαμά έγινε αυτό, εσύ τι έκανες;’’».

Δικηγόρος οικογένειας θύματος: «Αν τον είχε ελέγξει γιατρός δεν θα είχε γίνει τίποτα σήμερα»

O Γιάννης Μπαρκαγιάννης, δικηγόρος της οικογένειας του θύματος δήλωσε ότι εάν είχε ελεγχθεί από γιατρούς δεν θα είχε γίνει τίποτα από αυτά σήμερα.

«Η εντολέας μου έκανε τα πάντα για το δίκιο της. Από εδώ και πέρα θα τιμωρηθούν όλοι για τα λάθη που έκαναν και τις παραλήψεις. Έχουμε κάνει ήδη συντάσσουμε μηνύσεις για την ιατρική αμέλεια κατά του γιατρού που τον εξέτασε, του διευθυντή και άλλων. Θα γίνει αγωγή κατά του ελληνικού δημοσίου, γιατί πρόκειται για δημόσιο νοσοκομείο, άρα φέρει ευθύνη το ελληνικό κράτος, και ζητώ δημόσια να παρέμβει το υπουργείο και να ελεγχθούν οι γιατροί για τις ποινικές τους διώξεις. Παράλληλα, υπάρχουν πολλά λάθη ως προς το γεγονός πως κατέθεσαν το περιστατικό και αντί να γίνει σύλληψη αφέθηκε ελεύθερος. Εάν ένας γιατρός τον είχε ελέγξει, δεν θα είχε γίνει τίποτα σήμερα.

Σχετικές ειδήσεις