ΕΛΛΑΔΑ

Βόλος: Ντελιβεράς τραυμάτισε αστυνομικό για να αποφύγει τον έλεγχο

Βόλος: Ντελιβεράς τραυμάτισε αστυνομικό για να αποφύγει τον έλεγχο

Βόλος: Ζήτησε συγνώμη ο δράστης στο δικαστήριο – Οι παραινέσεις της έδρας

Στο αυτόφωρο Τριμελές Πλημμελειοδικείο Βόλου οδηγήθηκε την Τρίτη (5/3) για να δικαστεί ένας 23χρονος ντελιβεράς, με την κατηγορία της απείθειας και αντίστασης κατά της αρχής και πρόκλησης σωματικής βλάβης από πρόθεση.

Όπως αναφέρει το taxydromos.gr, ο 23χρονος το βράδυ της Δευτέρας (4/3) συνελήφθη καθώς στην προσπάθειά του να αποφύγει τροχονομικό έλεγχο έριξε κάτω αστυνομικό, ο οποίος τραυματίστηκε στον αυχένα από την πτώση.

Ο κατηγορούμενος ζήτησε συγνώμη από τον αστυνομικό και το δικαστήριο, ενώ μάρτυρας υπεράσπισής του είπε πως εδώ και ένα χρόνο δουλεύει εντατικά ως ντελιβεράς προκειμένου να βοηθήσει τα δύο μικρά κοριτσάκια του, επειδή η σύζυγός του με την οποία έχει χωρίσει αδυνατεί να τα μεγαλώσει μόνη της. Ο μάρτυρας είπε ακόμη πως πρόκειται για ένα καλό, αλλά ανώριμο παιδί, το οποίο όταν είδε τον αστυνομικό φοβήθηκε και διαβεβαίωσε πως δεν είχε πρόθεση να τον τραυματίσει.

Η πρόεδρος του δικαστηρίου συνέστησε στον νεαρό να είναι προσεκτικός και να μη δίνει δικαιώματα διότι έχει απασχολήσει κι άλλες φορές τις αρχές, και του συνέστησε να δείξει με τις πράξεις του ότι πράγματι έχει ωριμάσει και έχει μετανιώσει.

Το δικαστήριο τελικά τον έκρινε αθώο για την κατηγορία άσκησης βίας κατά υπαλλήλου και ένοχο για την απείθεια και την πρόκληση σωματικής βλάβης από αμέλεια και όχι με πρόθεση. Η συνολική ποινή φυλάκισης που του επιβλήθηκε ήταν 5 μήνες με αναστολή.

Διαβάστε επίσης:

Πάτρα: Συναγερμός μετά το 3ο κρούσμα μηνιγγίτιδας - Φόβοι για διασπορά του ιού μεταξύ των φοιτητών

Άργος-Πρώτη φορά η 32χρονη με μώλωπες στο πρόσωπο: «Με χτυπούσε από όταν πέθανε η μάνα του»

Κύκλωμα ψευδών ιατρικών βεβαιώσεων στην Ηλεία - Ελεύθεροι όλοι οι κατηγορούμενοι