ΕΛΛΑΔΑ

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας - Επίθεση με μολότοφ σε αστυνομικούς

Πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο: Επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας - Επίθεση με μολότοφ σε αστυνομικούς
ΧΑΡΗΣ ΓΚΙΚΑΣ / NEWSBOMB.GR

Ένταση με επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου στην Σταδίου

Εντάσεις προκλήθηκαν κατά τη διάρκεια του πανεκπαιδευτικού συλλαλητηρίου που σημειώνεται αυτήν την ώρα στο κέντρο της Αθήνας.

Πιο συγκεκριμένα, τα επεισόδια συνέβησαν στην οδό Σταδίου λίγο μετά τις 2:30 το μεσημέρι, όσο οι διαδηλωτές μεταβαίνουν προς την Βουλή. Στο συλλαλητήριο συμμετέχουν αυτήν την στιγμή, τουλάχιστον 8.000 διαδηλωτές, ενώ η ΕΛΑΣ έχει προχωρήσει ήδη σε τουλάχιστον 9 προσαγωγές.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων, οι διαδηλωτές επιτέθηκαν με μολότοφ σε αστυνομικούς.

Στη συνέχεια, οι διαδηλωτές κρέμασαν ένα τεραστίων διαστάσεων πανό στην ταράτσα ενός καταστήματος του κέντρου της Αθήνας, σημείο από το οποίο μπορούν όλοι να δουν το ηχηρό μήνυμα που στέλνουν: Τα κέρδη τους ή οι σπουδές μας;

ΧΑΡΗΣ ΓΚΙΚΑΣ / NEWSBOMB.GR

Υπενθυμίζεται πως η συγκέντρωση ξεκίνησε στις 12:00, από τα Προπύλαια με τους φοιτητές να δείχνουν την εναντίωση τους απέναντι στο νομοσχέδιο για τα μη κρατικά πανεπιστήμια με κεντρικό σύνθημα « Η πλειοψηφία μίλησε. Όχι στα ιδιωτικά πανεπιστήμια. Πτυχία με αξία. Δωρεάν σπουδές».

Η Ελληνική Αστυνομία λαμβάνει τα αναγκαία μέτρα τροχαίας με την πραγματοποίηση κατά περίπτωση εκτροπών και διακοπών κυκλοφορίας, ώστε να μην διαταραχθεί υπέρμετρα η κοινωνική και οικονομική ζωή της πόλης.

Συγκεκριμένα, οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα εφαρμοστούν σταδιακά και κατά περίπτωση, όπου είναι απαραίτητο και ανάλογα με την κίνηση των διαδηλωτών, σε οδούς περιμετρικά των Προπυλαίων, της πλατείας Ομονοίας (Πατησίων, Αιόλου κ.λπ.), της πλατείας Συντάγματος (Όθωνος, Λεωφόρους Αμαλίας και Βασιλίσσης Σοφίας), καθώς και στους οδικούς άξονες της Πανεπιστημίου, της Σταδίου και της Ακαδημίας.