ΕΛΛΑΔΑ

Λάβρος ο Μητροπολίτης Κερκύρας: Για να είσαι in πρέπει να ασπαστείς τα δικά τους πρότυπα

Λάβρος ο Μητροπολίτης Κερκύρας: Για να είσαι in πρέπει να ασπαστείς τα δικά τους πρότυπα

Πληθώρα μηνυμάτων για μια ακόμη φορά από τον Μητροπολίτη Κερκύρας 

Την Β’ Στάση των Χαιρετισμών έψαλλε ο Μητροπολίτης Κερκύρας κ. Νεκτάριος, στην ενορία του Αγίου Χαραλάμπους στην Αχαράβη, της Βόρειας Κέρκυρας.

Στην γεμάτη από κόσμο εκκλησία του Αγίου Χαραλάμπους, όπου έψαλλαν μελωδικότατα οι ιεροψάλτες, ο Μητροπολίτης Νεκτάριος συνεπικουρούμενος από τον πρωτοπρεσβύτερο π. Νικόλαο Χονδρογιάννη, εφημέριο του ιερού ναού και των διακόνων του, π. Ανδρέου και π. Ευσεβίου, απευθυνόμενος στο εκκλησίασμα πήρε αφορμή από μια στροφή του Κανόνος του Ακαθίστου ύμνου ««Χαίρε ο πόκος ο ένδροσος, ον Γεδεών Παρθένε προεθεάσατο».

Ο κ. Νεκτάριος στην προσλαλιά του ανέφερε μεταξύ άλλων: «Τα φαινόμενα της ανθρωπότητας, μας δίδουν το δικαίωμα να εξάγουμε τα συμπεράσματα μας, ότι οι άνθρωποι δηλαδή, έχουμε επιστρέψει ξανά στην ειδωλολατρία.

Όλοι μας, προβάλλουμε τον εαυτό μας και το εγώ μας ως είδωλον. Ακόμη και τα ηλεκτρονικά μέσα με τα οποία ο άνθρωπος ενθουσιάζεται και τα χρησιμοποιεί υπερβαλλόντως, μέσα από αυτά προβάλλει τον εαυτό του με τις λεγόμενες ανακοινώσεις και ενημερώσεις.

Αλλά υπάρχουν κι άλλες μορφές ειδωλολατρίας. Η διεθνής κοινότητα η οποία λανσάρει τις διάφορες κοινότητες των ανθρώπων, είτε τους ΛΟΑΤΚΙ, είτε τις όποιες άλλες κοινότητες, προσανατολίζει κυρίως τους νέους σε αυτά τα πρότυπα, με αποτέλεσμα η σύγχρονη σκέψη και ιδιαίτερα των νέων, να θεωρεί πως για να είσαι in, πρέπει να ασπαστείς αυτά τα πρότυπα.

Είναι καιρός να ανασυγκροτήσουμε τις πνευματικές μας δυνάμεις αδελφοί, τόνισε ο κ. Νεκτάριος. Αυτός ο πόκος ο ένδροσος, ο οποίος έσβεσε το φλογμό της πολυθεΐας, να κατασβέσει κάθε φλόγα, είτε της πλεονεξίας, είτε της ηδονής, είτε της εκμετάλλευσης, και να βρούμε τον δρόμο της αληθινής πίστης που οδήγησε την ιστορία της πατρίδας και τους».