ΕΛΛΑΔΑ

«Ποντικοί» άρπαξαν καλώδια χαλκού από το Βυζαντινό Μουσείο

«Ποντικοί» άρπαξαν καλώδια χαλκού από το Βυζαντινό Μουσείο

Πλιάτσικο από τη μαφία του χαλκού δίπλα από το κτήριο της Βουλής και το Μέγαρο Μαξίμου - Έκλεψαν τα εξωτερικά καλώδια από το Βυζαντινό Μουσείο

 

Προβληματισμό αλλά και ανησυχία προκαλεί η είδηση ότι άγνωστοι δράστες «τρύπωσαν» στο Βυζαντινό Μουσείο που βρίσκετε στην «καρδιά» της Αθήνας και άρπαξαν ανενόχλητοι καλώδια χαλκού από τον χώρο ψυκτών, του κλιματισμού αλλά και τις κλιματιστικές μονάδες που βρίσκονται στον κήπο.

Όπως αναφέρει το δημοσίευμα της «Δημοκρατίας», το περιστατικό έλαβε χώρα τις βραδινές ώρες της Τρίτης (2/4) και έρχεται να προστεθεί σε μία σειρά από ζητήματα που καλείται να αντιμετωπίσει το μουσείο, από την ημέρα που άλλαξε το διοικητικό περιστατικό. Παράλληλα εγείρονται ερωτηματικά όσον αφορά την ασφάλεια καθώς πρόκειται για ένα κεντρικό σημείο από το οποίο καθημερινά περνούν δυνάμεις της Αστυνομίας.

Σύμφωνα με τα όσα έχουν γίνει γνωστά, τις τελευταίες τρεις ημέρες είχαν γίνει και άλλες καταγγελίες στις Αρχές για κλοπές χαλκού -πιθανότατα από ομάδες Ρομά- από το κέντρο της Αθήνας. Σημειώνεται ότι ειδικά στο Βυζαντινό και Χριστιανικό Μουσείο τα πράγματα είναι πολύ σοβαρά, δεδομένου ότι η κλοπή έγινε από τους εξωτερικούς χώρους του, στον κήπο, που βρίσκεται εντός της περίφραξης.

Μάλιστα, οι δράστες όχι μόνο κατάφεραν να πλησιάσουν το κομμάτι εκείνο του μουσείου αλλά έκλεψαν τα καλώδια και τράπηκαν σε φυγή χωρίς να γίνουν αντιληπτοί.

Σχετικές ειδήσεις