ΕΛΛΑΔΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Αστυνομικοί ζήτησαν από τον κόσμο να μην αφήνει λουλούδια έξω από το Α.Τ.

Άγιοι Ανάργυροι: Αστυνομικοί ζήτησαν από τον κόσμο να μην αφήνει λουλούδια έξω από το Α.Τ.
Φωτ.: Eurokinissi

Άγιοι Ανάργυροι: Μετά το έγκλημα συλλογικότητες, ομάδες και απλός κόσμος συγκεντρώνονται κατ΄επανάληψη στο χώρο της δολοφονίας

Στο περιθώριο της φρικώδους δολοφονίας έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων καταγγέλθηκε πως αστυνομικοί ζήτησαν από τον κόσμο να μην αφήνουν λουλούδια γιατί δημιουργείται... φασαρία.

Οι αστυνομικοί ζήτησαν, σύμφωνα με τον ΑΝΤ1, να αποχωρήσουν συγγενείς, φίλοι και απλός κόσμος που συγκεντρώνεται διαρκώς έξω από το Α.Τ. προκειμένου να μην υπάρχει πρόβλημα «στην εύρυθμη λειτουργία του αστυνομικού τμήματος».

Μετά το έγκλημα συλλογικότητες, ομάδες και απλός κόσμος συγκεντρώνονται κατ΄επανάληψη στο χώρο της δολοφονίας και σύμφωνα με όσα ανέφερε ο ΑΝΤ1 οι αστυνομικοί του Α.Τ. Αγίων Αναργύρων φαίνεται να ενοχλήθηκαν από την οργή και την αγανάκτηση των πολιτών.

Στο μεταξύ για ακόμη μια μέρα συγγενείς της κοπέλας μίλησαν για τη δολοφονία στον ΑΝΤ1.

Τι είπε ο κυβερνητικός εκπρόσωπος

«Αυτό που συνέβη στους Αγίους Αναργύρους δεν χωρά δικαιολογίες ούτε συμψηφισμούς, μόνο ότι όλα πήγαν στραβά», είπε από την πλευρά του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης μιλώντας στην πρωινή εκπομπή του ΣΚΑΙ.

Επισήμανε πως αυτό που συνέβη δεν αντικατοπτρίζει την εικόνα της ελληνικής αστυνομίας.

Σε ερώτηση αν υπάρχει θέμα υπουργού, ο κυβερνητικός εκπρόσωπος είπε πως δεν υφίσταται και προσέθεσε: «Δεν μπορούμε να ζητάμε το κεφάλι ενός υπουργού γιατί σε ένα τραγικό περιστατικό πήγαν όλα στραβά».

«Εκ του αποτελέσματος οι αστυνομικοί ήταν ανελλιπώς εκπαιδευμένοι», επισήμανε.

Τι υποστηρίζει ο δράστης

«Δε θυμάμαι τι έχει γίνει, σήμερα έμαθα ότι έκανα κακό στην Κυριακή», είπε στην ανακρίτρια ο 39χρονος που δολοφόνησε την 28χρονη Κυριακή Γρίβα έξω από το ΑΤ των Αγίων Αναργύρων. Ο ίδιος επικαλέστηκε χρόνια ψυχιατρικά προβλήματα και έδωσε απολογητικό υπόμνημα στην ανακρίτρια.

Tην Πέμπτη 4 Απριλίου ο δράστης βρέθηκε στο ανακριτικό γραφείο και δεν είπε τίποτα για την υπόθεση της δολοφονίας. Αντίθετα, επικαλέστηκε ένα κενό μνήμης για το αδικοχαμένο κορίτσι. Αυτό που ζήτησε είναι να του αναγνωριστεί το ακαταλόγιστο της πράξης του και επικαλείται σοβαρά ψυχιατρικά προβλήματα.

Μάλιστα ζήτησε να μην κρατηθεί λόγω των ψυχιατρικών προβλημάτων ή διαφορετικά να του αναγνωριστεί μειωμένος καταλογισμός και να κρατηθεί σε ψυχιατρικό νοσοκομείο, όπως και τελικώς αποφασίστηκε. Προφυλακίστηκε δηλαδή, ωστόσο θα κρατείται προσωρινά στο ψυχιατρείο των φυλακών Κορυδαλλού.

Σχετικές ειδήσεις