ΕΛΛΑΔΑ

Ζάκυνθος: Ένοχη η 49χρονη μητέρα που κακοποιούσε τα παιδιά της

Ζάκυνθος: Ένοχη η 49χρονη μητέρα που κακοποιούσε τα παιδιά της

Μετά τις σοκαριστικές αποκαλύψεις για την κακοποιητική συμπεριφορά της μητέρα απέναντι στα παιδιά της στη Ζάκυνθο, η 49χρονη κρίθηκε ένοχη από το δικαστήριο

Ποινή 16 μηνών με τριετή αναστολή επέβαλε το δικαστήριο στην 49χρονη μητέρα στη Ζάκυνθο η οποία κατηγορείται ότι κακοποιούσε τα δύο ανήλικα θετά παιδιά της.

Σύμφωνα το thebest.gr oι δικαστές έκριναν τη μητέρα ένοχη για τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας, ενώ ο εισαγγελέας θα αποφασίσει τελικά αν το 12χρονο αγόρι και η 9χρονη αδερφή του θα επιστρέψουν στο σπίτι τους ή θα φιλοξενηθούν σε κάποιο άλλο ασφαλή χώρο.

Σημειώνεται ότι η ιστορία ξεκίνησε να ξετυλίγεται πριν μερικές μέρες όταν αυτοκτόνησε ένας 49χρονος άνδρας στον Άγιο Δημήτριο. Ο άνδρας αυτοπυροβολήθηκε στο κεφάλι με κυνηγετικό όπλο και πριν προβεί στο απονενοημένο διάβημα άφησε σημείωμα.

Μερικές ημέρες μετά, τα παιδιά του 49χρονου, ηλικίας 12 και 9 ετών έφυγαν από το σπίτι που ζούσαν με την μητέρα τους ζητώντας βοήθεια από γειτόνισσα της οικογένειας.

Η 49χρονη μητέρα κακοποιούσε τα ανήλικα παιδιά εδώ και 3 χρόνια και εκείνα αναζητούσαν τη σωτηρία τους.

Η γυναίκα στην οποία προσέφυγαν για βοήθεια ενημέρωσε την αστυνομία και άμεσα συνελήφθη η 49χρονη μητέρα. Τα παιδιά στη συνέχεια διακομίστηκαν στο νοσοκομείο της Ζακύνθου.

Μετά από εξέταση των ιατρών διαπιστώθηκαν σημάδια κακοποίησης στο σώμα των παιδιών. Το Χαμόγελο του Παιδιού ανέλαβε την φροντίδα των δυο ανηλίκων με την μητέρα να αναμένεται να περάσει το κατώφλι του Εισαγγελέα.

Γιαννόπουλος για κακοποίηση στη Ζάκυνθο: «Έπιανε τα παιδιά από τον λαιμό και τα χτυπούσε στο κεφάλι»

Ο πρόεδρος του «Χαμόγελου του Παιδιού», μίλησε στην κάμερα του ΣΚΑΙ για την 49χρονη στην Ζάκυνθο.

Ο κ. Γιαννόπουλος, αρχικά περιέγραψε το μαρτύριο που περνούσαν τα δύο υιοθετημένα παιδιά από την 50χρονη γυναίκα.

«Δύο υιοθετημένα παιδιά , 12 ετών το αγοράκι και 9 ετών το κοριτσάκι. Η κακοποίηση τους από την «μητέρα» ξεκίνησε 3 ημέρες μετά την υιοθεσία, σύμφωνα με την κατάθεση του 12χρονου. Έπεφτε ξύλο, έπιανε τα παιδιά από τον λαιμό, τα χτυπούσε με τα χέρια στο κεφάλι. Πρόσφατα, ο σύζυγος της έβαλε τέλος στη ζωή του και έφτασε στο σημείο να βγάλει και ανακοίνωση σε ιστοσελίδα κοινωνικής δικτύωσης γράφοντας: Μην στείλετε στεφάνια, χρήματα για τα παιδιά μου να στείλετε», είπε χαρακτηριστικά, ο κ. Γιαννόπουλος.

Αυτή η τραγική κατάσταση επικρατούσε στο σπίτι που βρήκαν καταφύγιο τα δύο παιδιά για 3 χρόνια. Σημαντική αν όχι πρωταγωνιστική θέση έπαιξε στην υπόθεση η γειτόνισσα, η οποία αφού υποψιαζόταν τι συνέβαινε στο σπίτι - κόλαση, προσπαθούσε να προσεγγίσει το 12χρονο αγόρι.

Το παιδί, όταν έφτασε στα όρια του, αποφάσισε να μιλήσει. Πήγε κοντά στην γειτόννισα και της αποκάλυψε τα όσα βίωνε όλο αυτό το διάστημα, την ίδια ώρα που η 50χρονη χτυπούσε με τα χέρια το κεφάλι της 9χρονης. Τότε, η γυναίκα έδρασε αμέσως, πήρε τηλέφωνο το «Χαμόγελο του Παιδιού» και στο σημείο έσπευσαν δύο περιπολικά, διενεργώντας έρευνα. Διαπίστωσαν την κατάσταση και μετέφεραν αμέσως τα παιδιά στο Νοσοκομείο και η 49χρονη στον Εισαγγελέα.