ΕΛΛΑΔΑ

Άγιοι Ανάργυροι: Τα αναπάντητα ερωτήματα μια εβδομάδα μετά τη δολοφονία της Κυριακής

Άγιοι Ανάργυροι: Τα αναπάντητα ερωτήματα μια εβδομάδα μετά τη δολοφονία της Κυριακής

Ο δράστης ήταν σύμφωνα με τους ψυχιατρους που τον εξέτασαν ένας χειριστικός και μεθοδικός άνδρας που αφού χώρισε με την 28χρονη, την παρακολούθησε και τη δολοφόνησε έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Ανάργυρων

Μια εβδομάδα μετά την δολοφονία της 28χρονης Κυριακής έξω από το Αστυνομικό Τμήμα Αγίων Αναργύρων, αναπάντητα μένουν τα ερωτήματα για την αδράνεια και την αδιαφορία που έδειξαν οι αστυνομικοί από την είσοδό της στο Τμήμα μέχρι την στιγμή που ο 39χρονος πρώην σύντροφός της την σκότωσε.

Πιο συγκεκριμένα, ο δράστης ήταν σύμφωνα με τους ψυχιατρους που τον εξέτασαν ένας χειριστικός και μεθοδικός άνδρας που αφού χώρισε με την 28χρονη και είδε ότι δεν πρόκειται να είναι ξανά δικιά του πήγε στο σπίτι της και την παρακολούθησε. Έστησε καρτέρι έξω από το σπίτι της και το βράδυ της Δευτέρας της αφαίρεσε τη ζωή με πέντε μαχαιριές έξω από το Α.Τ. Αγίων Αναργύρων.

Ο ίδιος είχε φάκελο στην αστυνομία από το 2019 όπου είχε συλληφθεί για σωματική βλάβη, βία κατά υπαλλήλων και δικαστικών προσώπων αλλά και εξύβριση. Έναν χρόνο αργότερα είχε συλληφθεί και για μικροποσότητα ηρωίνης ενώ σε βάρος του είχε δημιουργηθεί δικογραφία για ενδοοικογενειακή βία και βιασμό, μετά από μήνυση της αδικοχαμένης Κυριακής, την οποία αργότερα απέσειρε.

«Η ζωή του κάπου εκεί όταν την είδε τελειώσε»

Φίλος του 37χρονου που βρισκόταν στο πλευρό της Κυριακής την ώρα που ξεψύχισε και διατηρούσαν σχέση πριν από τον 39χρονο δολοφόνο της, μίλησε στην κάμερα του MEGA για την κατάσταση του φίλου του. Εκείνος αποκάλυψε πως ο 37χρονος έχει κλειστεί στον εαυτό του, έχει αποκοπεί από όλους και από όλα και προσπαθεί να διαχειριστεί όλα όσα είδε και βίωσε τη νύχτα της περασμένης Δευτέρας.

«Νομίζω η ζωή του κάπου εκεί τελείωσε όταν την είδε, γιατί στα χέρια του πέθανε η Κυριακή. Οπότε θεωρώ ότι η ζωή του γι’αυτόν. Τουλάχιστον έτσι πιστεύει και νομίζει...

Είναι πολύ στεναχωρημένος και φουλ χάλια ψυχολογικά και δεν πρόκειται να συνέλθει εύκολα μιας και ένα κομμάτι της ζωής του έφυγε κυριολεκτικά από τη ζωή του. Να αναρρώσει γρήγορα ψυχολογικά δεν το πιστεύω. Προφανώς και αυτός όπως όλοι μας θέλει δικαιοσύνη για τον θάνατο της Κυριακής», είπε χαρακτηριστικά ο φίλος του 37χρονου.

Ο 37χρονος είχε να επικοινωνήσει με την Κυριακή 5 ολόκληρα χρόνια, ωστόσο εκείνη όταν χρειάστηκε βοήθεια επέλεξε να βρει το καταφύγιο της σε εκείνον και να του αποκαλύψει τα όσα βίωνε.Στην κατάθεσή του ο 37χρονος φίλος της Κυριακής και αυτόπτης μάρτυρας στη δολοφονία της είπε:

«Στις 25 Μαρτίου και μέρα Δευτέρα, η Κυριακή μου έστειλε μήνυμα στο Facebook. Κανονίσαμε να συναντηθούμε την Παρασκευή γύρω στις 19:30 σε μια καφετέρια στους Αγίους Αναργύρους. Εκεί μου είπε ότι είναι χωρισμένη εδώ και 2 μήνες γιατί δεν περνούσε καλά».

Στη συνέχεια, όπως ανέφερε ο φίλος του 37χρονου συναντήθηκαν 3 φορές μέσα σε 4 ημέρες και εκείνος προσπάθησε να την βοηθήσει προτρέποντας την να μιλήσει στην Αστυνομία.

«Είναι πάρα πολύ καλό παιδί. Πάντα όταν τον χρειαζόμασταν ήταν εκεί. Ασχέτως αν τον ήξερες 1-2 μήνες ή 30 χρόνια.

Συναντήθηκαν τρεις φορές μέσα σε 4 μέρες. Η Κυριακή του αποκάλυψε όσα φρικτά ζούσε και εκείνος από την πλευρά του στάθηκε δίπλα της. Όχι μόνο στα λόγια. Αλλά και στην πράξη καθώς ήταν εκείνος που την πήρε από το χέρι και την οδήγησε στο τμήμα για να καταγγείλει τον πρώην σύντροφο της.

Ήταν από τους μοναδικούς ανθρώπους που μπορούσε να την βοηθήσει και γι’ αυτό μάλλον και του ανοίχτηκε. Γι’ αυτό πήγαν μαζί και στο αστυνομικό τμήμα», σημείωσε.

«Τους είδαμε και διαπιστώσαμε πως ζει μόνο ο άνδρας»

Το τραγικό αυτό περιστατικό έχει προκαλέσει την αντίδραση της κοινωνίας τόσο αναφορικά με τα περιστατικά ενδοοικογενειακής βίας αλλά και όσο με την συμπεριφορά της Αστυνομίας απέναντι στα θύματα κακοποίησης. Τα λεπτά μετά την δολοφονία περιέγραψε ένας αστυνομικός της ΔΙΑΣ που βρέθηκε στο σημείο.

«Στις 22:25 λάβαμε σήμα από το κέντρο ότι στην οδό Δημοκρατίας 90 υπήρχε ενδοοικογενειακό επεισόδιο μεταξύ πρώην συζύγων και ότι η καλούσα, Κυριακή Γρίβα, φώναξε στο τηλέφωνο ότι την μαχαίρωσαν και έκλεισε η γραμμή», ανέφερε αρχικά, μιλώντας στο Mega.

Στη συνέχεια, πρόσθεσε: «Στις 22:26 ανοίχτηκε δεύτερη κάρτα από τον Αξιωματικό Υπηρεσίας του ΑΤ Αγίων Αναργύρων που ανέφερε μαχαιρωμένα άτομα έξω από το τμήμα. Φτάσαμε μαζί με την ομάδα ΟΠΚΕ όπου είδαμε τα άτομα και διαπιστώσαμε ότι παλμούς είχε μόνο ο άνδρας. Προσπάθησα με αιμοστατικούς επιδέσμους και γάζες από διπλανό φαρμακείο να περιορίσω την αιμορραγία. Έως ότου φτάσει το ΕΚΑΒ, ο άνδρας είχε ανακτήσει μερικώς φυσιολογικούς παλμούς».

Σχετικές ειδήσεις