ΕΛΛΑΔΑ

Ηλιούπολη: «Στο μικροσκόπιο» των αρχών η καραμπίνα και τα κινητά μητέρας και γιου

Ηλιούπολη: «Στο μικροσκόπιο» των αρχών η καραμπίνα και τα κινητά μητέρας και γιου

Η αστυνομία εξετάζει το όπλο του εγκλήματος καθώς και τα κινητά των δύο θυμάτων για να λάβει απαντήσεις για το φονικό στην Ηλιούπολη

Τις απαντήσεις από τα εγκληματολογικά εργαστήρια από την εξέταση της καραμπίνας αναμένουν οι αστυνομικοί του Ανθρωποκτονιών που ερευνούν την οικογενειακή τραγωδία στην Ηλιούπολη, ενώ έχουν ήδη καταλήξει στο χρονικό των όσων συνέβησαν και οδήγησαν στο έγκλημα.

Μητέρα και γιος βρήκαν τραγικό θάνατο μέσα στο διαμέρισμα της οδού Θερμοπυλών, όπου εντοπίστηκαν το βράδυ της Τετάρτης, όταν μία γειτόνισσα από την έντονη δυσοσμία που έβγαινε από το σπίτι, κάλεσε την αστυνομία.

Τι αντίκρισαν οι αστυνομικοί

Το διπλό φονικό αποκαλύφθηκε όταν οι αρχές μπήκαν στο σπίτι και αντίκρισαν την 63χρονη μητέρα νεκρή στο σαλόνι του σπιτιού και τον 36χρονο γιο της γυμνό επάνω στο κρεβάτι της μητέρας του, επίσης νεκρό, ενώ στο σπίτι βρέθηκε και το όπλο του εγκλήματος, μία κυνηγετική καραμπίνα.

Μάλιστα αστυνομικές πηγές αναφέρουν ότι το σκηνικό έμοιαζε περισσότερο με διαμάχη πάρα σε ληστεία, οδηγώντας τις αρχές στο συμπέρασμα ότι επρόκειτο για ενδοοικογενειακή τραγωδία. Σε αυτό συνετέλεσε και το γεγονός ότι παρά την ανοιχτή μπαλκονόπορτα της κουζινας, δεν υπήρχαν ίχνη παραβίασης, ωστόσο το σπίτι ήταν ακατάστατο και υπήρχαν σπασμένα αντικείμενα, χωρίς όμως να λείπουν χρήματα η τιμαλφή, που θα μπορούσε ενδεχομένως να είχε αρπάξει κάποιος ληστής, γιαυτό κατευθείαν σχεδόν αποκλείστηκε η ύπαρξη τρίτου προσώπου στον χώρο.

Τι έδειξε η ιατροδικαστική εξέταση

Παράλληλα, από την ιατροδικαστική εξέταση στις δύο σορούς προκύπτει ότι οι δύο θάνατοι έχουν χρονική διαφορά έως και 48 ωρών, ενώ η γυναίκα βρέθηκε με μία σφαίρα στο κεφάλι, καθισμένη σε πολυθρόνα στο σαλόνι και σύμφωνα με την αστυνομία, της λείπει το μισό κρανίο.

Ο 36χρονος ωστόσο, διαπιστώθηκε ότι δεν πέθανε στον ίδιο χρόνο αλλά αρκετά μεταγενέστερα, κάτι που «προδίδουν» τα ίχνη αίματος στο πάτωμα αλλά και τους τοίχους του σπιτιο, καθώς και το σημείο όπου βρέθηκε η καραμπίνα αλλά και το δωμάτιο στο οποίο τελικά έπεσε νεκρός.

Οι αστυνομικοί περιμένουν τα αποτελέσματα της εξέτασης του όπλου για να λάβουν απαντήσεις σε δύο βασικά ερωτήματα:

  • αν εντοπίζονται ίχνη πυρίτιδας στα χέρια του 36χρονου γιου
  • αν στο όπλο υπήρχαν και άλλα αποτυπώματα

Εξετάζονται τα κινητά

Την ίδια ώρα, το Ανθρωποκτονιών θέλει να εξακριβώσει τι μπορεί να προηγήθηκε της δολοφονίας της μητέρας και της αυτοκτονίας, όπως όλα δείχνουν, του γιου της, γιαυτό έστειλαν τα κινητά των θυμάτων στην Ασφάλεια για να εξετάσουν προηγούμενες συνομιλίες και κλήσεις μεταξύ μητέρας και γιου αλλά και άλλων συγγενικών προσώπων.

Άγνωστες παραμένουν οι κινήσεις του 36χρονου μετά την δολοφονία της μητέρας του, με τους αστυνομικούς να προσπαθούν να «χτίσουν» το προφίλ του. Να σημειώσουμε ότι ο άνδρας βρέθηκε γυμνός στο κρεβάτι της μητέρας του.

Γείτονες της οικογένειας πάντως έχουν δηλώσει ότι ο 36χρονος λάμβανε φαρμακευτική αγωγή και εξετάζεται το ενδεχόμενο να έπασχε από κάποια ψυχική διαταραχή, ενώ λαμβάνεται υπόψη το γεγονός ότι κάποιοι γείτονες είχαν αντιληφθεί την παρουσία ενός ατόμου στην ταράτσα του σπιτιού λίγο πριν αποκαλυφθεί η διπλή δολοφονία. Εικάζεται ότι ήταν ο ίδιος ο 36χρονος, λίγες ώρες πριν δώσει τέλος στη ζωή του.