ΕΛΛΑΔΑ

Επίθεση Ιράν: Ακυρώνονται οι πτήσεις για Ισραήλ και στην Ελλάδα - Ανησυχούν οι Ισραηλινοί ταξιδιώτες

Επίθεση Ιράν: Ακυρώνονται οι πτήσεις για Ισραήλ και στην Ελλάδα - Ανησυχούν οι Ισραηλινοί ταξιδιώτες
Anadoly /Getty Images

Ακυρώνονται οι πτήσεις προς και από Τελ Αβίβ σε πολλές ευρωπαϊκές χώρες και την Ελλάδα μετά την επίθεση του Ιράν στο Ισραήλ - Αγωνία για Ισραηλινούς ταξιδιώτες που βρίσκονται μακριά από τη χώρα τους και είναι εγκλωβισμένοι στα αεροδρόμια

Σε πολλαπλές ακυρώσεις πτήσεων ή τροποποιήσεις προχωρούν πολλές αεροπορικές εταιρείες στα αεροδρόμια ευρωπαϊκών χωρών και την Ελλάδα μετά την ιρανική επίθεση με εκατοντάδες drones και πυραύλους στη διάρκεια της νύχτας στο Ισραήλ.

Το Ισραήλ άνοιξε σήμερα τον εναέριο χώρο του στις 07:30 το πρωί (τοπική ώρα), όπως ανακοίνωσε η αρχή αεροδρομίων της χώρας, ωστόσο οι πτήσεις από και προς το Τελ Αβίβ αναμένεται ότι θα επηρεαστούν, ενώ οι επιβάτες που πρόκειται να ταξιδέψουν θα πρέπει να ελέγξουν τους χρόνους των πτήσεών τους.

Όπως μεταδίδει η ΕΡΤ, από το αεροδρόμιο Ελευθέριος Βενιζέλος έχουν ακυρωθεί οι πρωινές πτήσεις για το Τελ Αβίβ, ενώ δεν υπάρχει ακόμα κάποια επίσημη ενημέρωση. Σύμφωνα με πληροφορίες ίσως το απόγευμα ενδεχομένως πραγματοποιηθούν κάποιες πτήσεις. Οι Ισραηλινοί ταξιδιώτες που βρίσκονται στο αεροδρόμιο εξέφρασαν την έντονη ανησυχία τους για το τι συμβαίνει στη χώρα τους και περιμένουν να δουν πώς θα εξελιχθεί η κατάσταση για να επιστρέψουν.

Η εικόνα από τον εναέριο χώρο του Ισραήλ είναι ενδεικτική καθώς φαίνεται να τον παρακάμπτουν όλες οι πτήσεις, πολιτικές και εμπορικές αναπροσαρμόζοντας προσωρινά τις πορείες τους.

flightradar24