ΕΛΛΑΔΑ

Απεργία: Στάση εργασίας πραγματοποιούν οι οδηγοί ταξί - Ποιες ώρες δεν θα υπάρχουν δρομολόγια

ΤΑΧΙ

Βασικά αιτήματα της ΓΣΕΕ είναι οι αυξήσεις των μισθών, η λήψη μέτρων για την ακρίβεια, η πάταξη της αισχροκέρδειας, καθώς και η επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Στην αυριανή απεργία Τετάρτη 17 Απρίλιου,οι οδηγοί των ταξί, αποφάσισαν να συμμετέχουν με στάση εργασίας.

Όπως ανακοίνωσε το σωματείο τους, οι ιδιοκτήτες ταξί προχωρούσε στάση εργασίας την Τετάρτη 17 Απριλίου από τις 5 το πρωί ως τις 15:00, ενώ έχουν προγραμματίσει και συγκέντρωση στα γραφεία του ΣΑΤΑ στις 10 το πρωί.

Ποια μέσα μεταφοράς ακινητοποιούνται

Αναφορικά με τα μέσα μεταφοράς, την συμμετοχή τους στν απεργία της προσεχούς Τετάρτης ανακοίνωσαν ήδη οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Σιδηρόδρομο, δηλαδή στα τρένα του ΟΣΕ και στον Προαστιακό.

Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία της Αθήνας. Συνεπώς αυτά αναμένεται να κινηθούν από τις 9:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ. Κανονικά αναμένεται να κινηθούν τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ.

Την ίδια ώρα, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια για 24 ώρες λόγω συμμετοχής της ΠΝΟ στην απεργία.

Σε απεργιακούς ρυθμούς και οι τραπεζικοί της ΟΤΟΕ, γιατροί και νοσοκομειακοί της ΕΙΝΑΠ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό.

Συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν τόσο στην Αθήνα όσο και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.