ΕΛΛΑΔΑ

Ποιοι απεργούν την Τετάρτη 17 Απριλίου - Ποια μέσα μεταφοράς ακινητοποιούνται

Ποιοι απεργούν την Τετάρτη 17 Απριλίου - Ποια μέσα μεταφοράς ακινητοποιούνται

Ποιοι συμμετέχουν στη μεγάλη πανελλαδική απεργία της Τετάρτης 17 Απριλίου

«Έμφραγμα» αναμένεται να προκαλέσει στην Αθήνα και σε μεγάλο κομμάτι της χώρας η απεργία της 17ης Απριλίου, την οποία έχει εξαγγείλει η ΓΣΕΕ.

Η συμμετοχή συνδικάτων και οργανώσεων αναμένεται να είναι μαζική. Βασικά αιτήματα της Γενικής Συνομοσπονδίας είναι οι αυξήσεις των μισθών, η λήψη μέτρων για την ακρίβεια, η πάταξη της αισχροκέρδειας, καθώς και η επαναφορά των Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.

Αναφορικά με τα μέσα μεταφοράς, την συμμετοχή τους στην απεργία της προσεχούς Τετάρτης ανακοίνωσαν ήδη οι εργαζόμενοι σε Μετρό, Ηλεκτρικό και Σιδηρόδρομο, δηλαδή στα τρένα του ΟΣΕ και στον Προαστιακό.

Σημειώνεται ότι την Τετάρτη απεργούν και τα ταξί στην Αθήνα, από τις 4 το πρωΐ έως τις 3 το μεσημέρι.

Στάση εργασίας από την έναρξη της βάρδιας μέχρι τις 9 το πρωί και από τις 9 το βράδυ μέχρι τη λήξη της βάρδιας αποφάσισαν οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία της Αθήνας. Συνεπώς αυτά αναμένεται να κινηθούν από τις 9:00 το πρωί έως τις 21:00 το βράδυ. Κανονικά αναμένεται να κινηθούν τα λεωφορεία των ΚΤΕΛ.

Την ίδια ώρα, τα πλοία θα παραμείνουν δεμένα στα λιμάνια για 24 ώρες λόγω συμμετοχής της ΠΝΟ στην απεργία.

Σε απεργιακούς ρυθμούς και οι τραπεζικοί της ΟΤΟΕ, γιατροί και νοσοκομειακοί της ΕΙΝΑΠ και η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργαζομένων στον Επισιτισμό.

Συλλαλητήρια θα πραγματοποιηθούν τόσο στην Αθήνα όσο και σε όλες τις μεγάλες πόλεις της χώρας.