ΕΛΛΑΔΑ

Χουλιάρας για απανωτούς σεισμούς στην Κρήτη: «Υπό παρακολούθηση το φαινόμενο»

Χουλιάρας για απανωτούς σεισμούς στην Κρήτη: «Υπό παρακολούθηση το φαινόμενο»
Eurokinissi

Δεν ανησυχεί τους επιστήμονες ο «χορός» των Ρίχτερ στην Κρήτη

Για τις απανωτές σεισμικές δονήσεις 4 και 4,2 Ρίχτερ που σημειώθηκαν στην Κρήτη νωρίς το βράδυ της Κυριακής μίλησε οδιευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών Γεράσιμος Χουλιάρας στο Newsbomb.gr.

Όπως ανέφερε ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών το τελευταίο διάστημα η περιοχή δίνει αρκετούς μικροσεισμούς.

«Είναι ένα συνηθισμένο φαινόμενο για την περιοχή. Πρόκειται για μία συστάδα σεισμών που έχει συμβεί τις τελευταίες ημέρες, τα μεγέθη είναι μικρά. Παρακολουθούμε το φαινόμενο, δεν είναι ανησυχητικό», ανέφερε ο διευθυντής ερευνών του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών Γεράσιμος Χουλιάρας στο Newsbomb.gr.

Υπενθυμίζεται ότι τα ξημερώματα της Μεγάλης Δευτέρας καταγράφηκε σεισμός μεγέθους 4 Ρίχτερ σύμφωνα με την αναθεωρημένη λύση του Γεωδυναμικού Ινστιτούτου του Αστεροσκοπείου Αθηνών.

Νωρίτερα σήμερα στις 07:24 σημειώθηκε σεισμική δόνηση μεγέθους 4,2 βαθμών της κλίμακας Ρίχτερ στο Βόρειο Κρητικό Πέλαγος.

Το επίκεντρο τη δόνησης εντοπίζεται στα 60 χλμ. βόρεια - βορειοανατολικά του Ηρακλείου Κρήτης σύμφωνα με το EMSC, ενώ το εστιακό βάθος υπολογίζεται στα 14 χλμ.

Σύμφωνα με αναφορές στο EMSC, ο νέος σεισμός, όπως και αυτός που σημειώθηκε τα ξημερώματα, έγινε αισθητός σε αρκετές περιοχές στα βόρεια της Κρήτης.

Σχετικές ειδήσεις