Λαμία: Συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια της φωτιάς στο εργοστάσιο με τα δηλητηριασμένα γεύματα

Η –τουλάχιστον– ύποπτη συγκυρία για τη φωτιά στο εργοστάσιο στη Λαμία, εξακολουθεί να προκαλεί ερωτήματα στις αρχές.
Λαμία: Συνεχίζονται οι έρευνες για τα αίτια της φωτιάς στο εργοστάσιο με τα δηλητηριασμένα γεύματα
EUROKINISSI.
3'

Ενόσω οι έρευνες για τη φωτιά που έκαψε το εργοστάσιο στη Λαμία συνεχίζονται και οι Αρχές κάνουν «φύλλο και φτερό» το υλικό από τις κάμερες ασφαλείας, οι εικόνες που ήρθαν στο «φως» από το MEGA προκαλούν αντιδράσεις και όλα δείχνουν πως έρχονται αλλαγές τόσο στην τυποποίηση, όσο και τη διάθεση των επίμαχων σχολικών γευμάτων που μοιράζονταν σε δημοτικά σχολεία της Λαμίας.

Το ενδεχόμενο του εμπρησμού παραμένει ανοιχτό. Η Πυροσβεστική τη νύχτα της περασμένης Κυριακής (19/05) ειδοποιήθηκε καθυστερημένα, με τις φλόγες να εξαπλώνονται σε χρόνο – ρεκόρ.

Οι καταγγελίες γονέων συνεχίζονται, οι σκέψεις της κυβέρνησης οριστικοποιούνται και οι έρευνες για την εκδήλωση της φωτιάς στο εργοστάσιο της Λαμίας εισέρχονται στην τελική ευθεία. Πολύ σύντομα, οι αρχές θα είναι σε θέση να δώσουν απάντηση για το πότε και πώς «ξέσπασε» και γιατί έκαψε όλους τους χώρους, εκτός από εκείνους της παραγωγικής διαδικασίας.

Τρίχες, σκουλήκια και… πούπουλα μέσα στις μερίδες

Πολλοί γονείς καταγγέλλουν την ποιότητα αλλά και τις συνθήκες που φυλάσσονται, ενώ, ορισμένοι βρήκαν έντομα, σκουλήκια αλλά και… πούπουλα κοτόπουλου μέσα στις μερίδες, όπως φαίνεται σε φωτογραφίες που έφερε στο «φως» το MEGA.

«Βρήκαμε κάμπια σε βρασμένο κουνουπίδι, υπήρχαν και κομμάτια από σακούλες»

Μητέρα αποκαλύπτει πως «μέσα στις μερίδες, Βρήκαμε κάμπια σε βρασμένο κουνουπίδι, ενώ υπήρχαν και κομμάτια από σακούλες».

Σύμφωνα με άλλη καταγγελία μητέρας, στο σχολικό γεύμα του εξάχρονου γιου της, βρέθηκαν σκουλήκια, που ήταν μέσα στις πένες ολικής άλεσης με σάλτσα ντομάτας και λαχανικών που δόθηκαν στο μικρό παιδάκι ως σχολικό γεύμα, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου. Η μητέρα του κατήγγειλε το περιστατικό στο εκπαιδευτικό προσωπικό αλλά και τη δημοτική αρχή.

Ποια είναι η εταιρεία που ελέγχεται για τα γεύματα

Όπως αναφέρει η ιστοσελίδα της εταιρείας, το εργοστάσιο της Λαμίας παρασκευάζει καθημερινά έτοιμα γεύματα για την κάλυψη μίας σειράς εκδηλώσεων, συγκεντρώσεων ομιλιών και συνεδρίων στη Στερεά Ελλάδα και όχι μόνο.

Η εταιρεία εστίαζε στα διαφημιστικά της, τους αυστηρότατους κανόνες υγιεινής που ακολουθούνται για τη διασφάλιση της ποιότητας. Μεταξύ άλλων, η εταιρεία είχε αναλάβει τη σίτιση ασθενών και γιατρών του Γενικού Νοσοκομείου Λαμίας, είχε μισθώσει το εστιατόριο – κυλικείο του Νοσοκομείου με self service φαγητά, είχε αναλάβει τη σίτιση των νοσηλευομένων της Μαιευτικής Πολυκλινικής Τρικάλων και ετοίμαζε τα σχολικά γεύματα μαθητών στην περιφέρειας Στερεάς Ελλάδας και συγκεκριμένα σε σχολεία της Φθιώτιδας, της Άμφισσας, του Καρπενησίου και του Δομοκού για το χρονικό διάστημα από τον Μάρτιο του 2016 έως και σήμερα. Επιπλέον, είχε αναλάβει τη σίτιση των σπουδαστών του ΤΕΙ Στερεάς Ελλάδας στη Λαμία, στην Άμφισσα και στο Καρπενήσι.

Οι υπεύθυνοι του εργοστασίου καθησυχάζουν τους υπαλλήλους τους και προσπαθούν να διαχειρισθούν την κατάσταση που διαμορφώθηκε, με τις Αρχές να ελέγχουν τις εικόνες που κατέγραψαν οι κάμερες ασφαλείας σε μία προσπάθεια να διαπιστώσουν πώς προκλήθηκε η πυρκαγιά στο εργοστάσιο.

Σχετικές ειδήσεις

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή