Αγίου Πνεύματος: Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα - Δείτε σε ποιες πόλεις

Τι αναφέρουν οι εμπορικοί σύλλογοι για τα κλειστά καταστήματα ανήμερα του Αγίου Πνεύματος

Αγίου Πνεύματος: Κλειστά τα εμπορικά καταστήματα - Δείτε σε ποιες πόλεις
Eurokinissi
1'

Κλειστά κατ' έθιμο είναι σε πολλές περιοχές της χώρας τα καταστήματα ανήμερα του Αγίου Πνεύματος (φέτος είναι τη Δευτέρα 24 Ιουνίου), με την απόφαση να βαρύνει τους τοπικούς εμπορικούς συλλόγους

Τη Δευτέρα κατά συνέπεια δε θα λειτουργήσουν τα καταστήματα στην περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας, σύμφωνα με σημερινή ανακοίνωση του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, ο ΕΣΘ κάλεσε τις αρμόδιες υπηρεσίες να εποπτεύσουν την αγορά, για την τήρηση της νομιμότητας της αργίας.

Μεταξύ άλλων, στην ανακοίνωσή του ο ΕΣΘ υπενθυμίζει ότι η υποχρεωτικότητα για τη μη λειτουργία των εμπορικών καταστημάτων την ημέρα του Αγίου Πνεύματος, ορίζεται σύμφωνα με την με αριθμό Οικ. 380081(1068)/27-05-2022 απόφαση του Περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας, όπως αυτή δημοσιεύτηκε στο με αριθμό ΦΕΚ 2780/τ.Β/03-06-2022.

Κλειστά τα καταστήματα και στα Ιωάννινα, αλλά και στην Πάτρα

Ο εμπορικός σύλλογος Πάτρας τονίζει στην ανακοίνωσή του: «Ενημερώνουμε ότι τα εμπορικά καταστήματα τη Δευτέρα 24 Ιουνίου 2024, εορτή του Αγίου Πνεύματος θα είναι κλειστά. Η μη λειτουργία των καταστημάτων την ημέρα αυτή έρχεται να καλύψει τις επιπλέον ώρες του εορταστικού ωραρίου των Χριστουγέννων. Επειδή η ανωτέρω απόφαση λαμβάνεται κατά παράδοση κάθε χρόνο, παρακαλούμε να γίνει σεβαστή από το σύνολο της τοπικής αγοράς».

Κλειστά θα είναι τα καταστήματα και στη Θράκη, συγκεκριμένα σε Ξάνθη, Κομοτηνή και Αλεξανδρούπολη, αλλά και στην ανατολική Μακεδονία, χωρίς ωστόσο να έχουν μέχρι στιγμής γίνει ανακοινώσεις, σε Δράμα και Καβάλα.

Ροή Ειδήσεων Δημοφιλή