Φωτιά Παλαιά Φώκαια: Πάνω από 2.000 στρέμματα έγιναν «στάχτη» - Χάρτης της καταστροφής
Χάρτης καμένων περιοχών στην Παλαιά Φώκαια.
Η πυρκαγιά που κατέκαψε την Παλαιά Φώκαια την Πέμπτη, 26 Ιουνίου, άφησε πίσω της καμένα σπίτια, δέντρα και βλάστηση.
Η χαρτογράφηση της πυρκαγιάς από την Επιχειρησιακή Μονάδα BEYOND του ΙΑΑΔΕΤ/ΕΑΑ, με επεξεργασία δορυφορικών εικόνων PlanetScope, αποτυπώνει με μεγάλη ακρίβεια τον αντίκτυπο της φωτιάς.
Μεγάλο μέρος της πυρκαγιάς της 26ης Ιουνίου «χτύπησε» σε περιοχές που είχαν καεί ξανά σε προηγούμενα έτη, σε περιοχές με θαμνώδη ή λίγη βλάστηση. Συνολικά κάηκαν 2.272,4 στρέμματα, με το 8% αυτών να αποτελούν αστικό ιστό, δηλαδή έκταση 187 στρέμματα.
Χάρτης των καμένων περιοχών από την πυρκαγιά στην Παλαιά Φώκαια.
Beyond EO Centre NOA μέσω FacebookΗ πυρκαγιά αποτέλεσε τη μεγαλύτερη εντός των ορίων της Αττικής για το 2025, με τους πυροσβέστες να αντιμετωπίζουν ένα πύρινο μέτωπον περίπου οκτώ χιλιομέτρων. Στην επιχείρηση κατάσβεσης επιχείρησαν συνολικά 24 εναέρια μέσα με διαρκείς ρίψεις νερού και πάνω από 170 πυροσβέστες με 64 οχήματα, και πέντε πεζοπόρα τμήματα.