Φωτιά στη Χαλκιδική: Σε ύφεση το μέτωπο στη Βουρβουρού – Μάχη να σωθεί το πευκοδάσος
Βελτιωμένη είναι η εικόνα της φωτιάς που ξέσπασε νωρίς το απόγευμα της Τετάρτης σε δασική έκταση στην περιοχή Λιβάρι, κοντά στη Βουρβουρού, στον Δήμο Σιθωνίας, στη Χαλκιδική.
Η φωτιά καίει χαμηλή βλάστηση και δασικές εκτάσεις, ενώ οι πυροσβεστικές δυνάμεις συνεχίζουν να επιχειρούν με στόχο την οριοθέτηση του μετώπου, το οποίο παραμένει ενεργό.
Σύμφωνα με τις πρώτες εκτιμήσεις, η κατάσταση είναι καλύτερη, ωστόσο η μάχη των πυροσβεστών αναμένεται να συνεχιστεί προκειμένου να αποφευχθούν αναζωπυρώσεις και να εξασφαλιστεί η πλήρης κατάσβεση.
Επί τόπου επιχειρούν ισχυρές δυνάμεις της Πυροσβεστικής με επίγεια και εναέρια μέσα, ενώ παραμένει σε ετοιμότητα και η Πολιτική Προστασία του Δήμου.
Στο μεταξύ, ανοικτή είναι πλέον και η επαρχιακή οδό Ν. Μουδανιών – Σάρτης, από το ύψος του Όρμου Παναγίας έως την Βουρβουρού. Το τμήμα αυτό παρέμενε κλειστό από τις πρώτες στιγμές της πυρκαγιάς.