ΕΛΛΑΔΑ

Οδηγός …δροσιάς για τους Αθηναίους!

Οδηγός …δροσιάς για τους Αθηναίους!

Με το θερμόμετρο να «χτυπά κόκκινα» αυτές τις μέρες, οι Αθηναίοι μοιάζουν να ασφυκτιούν στην πρωτεύουσα.

Ωστόσο, ανάμεσα στο τσιμέντο, υπάρχουν και μερικά μέρη που προσφέρονται για την καταπολέμηση του καύσωνα. Το Newsbomb.gr, σας τα παρουσιάζει:

Πάρκο Τρίτση:

parkotritsh

Το Πάρκο Περιβαλλοντικής Ευαισθητοποίησης «Αντώνη Τρίτση» βρίσκεται στη θέση με το τοπωνύμιο «Πύργος Βασιλίσσης» στο δυτικό τμήμα του αστικού ιστού της Αθήνας, εντός των διοικητικών ορίων του Δήμου Ίλιου. Γειτνιάζει προς τα ανατολικά με το Δήμο Αγ. Αναργύρων και προς τα βόρεια με το Δήμο Καματερού. Αποτελεί το μεγαλύτερο οργανωμένο πνεύμονα πρασίνου στον αστικό ιστό της Αθήνας, συνολικής έκτασης περίπου 1.200 στρεμμάτων (ενδεικτικά αναφέρεται ότι το Hyde park στο Λονδίνο έχει έκταση 1.420 στρέμματα ενώ ο Εθνικός Κήπος, στο κέντρο της Αθήνας, μόνο 158 στρέμματα).

Εκεί οι Αθηναίοι έχουν την ευκαιρία να πάρουν μια γεύση δροσιάς, κάτω από τα δέντρα του πάρκου.

Άλσος Παγκρατίου:

alsos-pagrati

Ένας «πνεύμονας πρασίνου» στο κέντρο της Αθήνας. Το άλσος Παγκρατίου, αποτελεί μια έκταση 25 περίπου στρεμμάτων που περικλείεται από τις οδούς Σπύρου Μερκούρη, Ερατοσθένους και Ξενοκλέους στο Παγκράτι. Οι Αθηναίοι μπορούν εκεί να βρουν τις τρεις πλατείες από τις οποίες δεν λείπει το πράσινο και να πάρουν μια ανάσα δροσιάς.

Εθνικός Κήπος:

ethnikos-khpos

O Εθνικός Κήπος αποτελεί πάρκο έκτασης 15,5 εκταρίων στο κέντρο της Αθήνας και προσθέτοντας τον κήπο του Ζαππείου με έκταση 13 εκταρίων το πάρκο έχει έκταση 28,5 εκταρίων (285 στρέμματα). Η πλούσια βλάστησή του και η λίμνη με τις πάπιες, προσφέρονται για τον καύσωνα, αφού συνδυάζουν την δροσιά με τη φυσική ομορφιά.

Άλσος Νέας Σμύρνης

ALSOSneassmirnis

Πενήντα στρέμματα γεμάτα δέντρα και πράσινο στην καρδιά της Νέας Σμύρνης. Οι κάτοικοι της Αθήνας, συνδυάζουν εκεί την βόλτα τους με την δροσιά που τους προσφέρει το πάρκο.

Πεδίον του Άρεως

Pedion_tou_Areos

Το άλσος αυτό έχει έκταση 277 στρεμμάτων (27,7 εκταρίων) μαζί με το λόφο Φινόπουλου. Βρίσκεται ΒΑ. της πλατείας Ομόνοιας από την οποία και απέχει 1 χλμ. Ολόκληρος ο χώρος του άλσους ανήκει στο Δημόσιο.

Διαθέτει τρεις παιδικές χαρές για τα παιδιά και άφθονα δέντρα για τις ζεστές μέρες...