ΕΛΛΑΔΑ

Αυξήθηκαν οι αιτήσεις για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Αυξήθηκαν οι αιτήσεις για τους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς

Μάχη για να κερδίσουν μια θέση των παιδιών τους στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς φαίνεται ότι δίνουν πολλοί γονείς.

Οι αιτήσεις εγγραφής στους δημοτικούς σταθμούς έχουν καταγράψει αύξηση 30%. Μάλιστα, στο Δήμο Φιλοθέης-Ψυχικού, μια περιοχή με αρκετά εύπορους κατοίκους, 600 παιδιά έχουν εκδηλώσει ενδιαφέρον για τις μόλις 100 θέσεις που υπάρχουν, ενώ μέσα σε ένα χρόνο, οι αιτήσεις έχουν εξαπλασιαστεί.

Σύμφωνα με την εφημερίδα «Καθημερινή», μπορεί μεν να υπήρξε αύξηση των αιτήσεων, ωστόσο εκατοντάδες αναμένεται ότι θα απορριφθούν λόγω έλλειψης προσωπικού. Αυτή τη στιγμή, το κόστος για τους ιδιωτικούς παιδικούς σταθμούς ξεκινά συνήθως από τα 400 ευρώ, ένα ποσό απαγορευτικό ακόμη και για όσους πριν από ένα χρόνο το διέθεταν.

Στους δημοτικούς παιδικούς σταθμούς, τα τροφεία ξεκινούν από 0 ευρώ για όσους έχουν χαμηλό εισόδημα και φτάνουν ως τα 150 ευρώ για τους εύπορους. Ωστόσο, οι συνθήκες και τα κριτήρια για την επιλογή, από δήμο σε δήμο είναι διαφορετικά.

Ο Δήμος Αθηναίων, που έχει δεχθεί 5.700 αιτήσεις, αποφάσισε να αυξήσει τα τροφεία για ανθρώπους υψηλού εισοδήματος ζητώντας 400 ευρώ το μήνα απ΄όσους έχουν εισόδημα πάνω από 200 χιλιάδες ευρώ το χρόνο και 500 ευρώ για όσους έχουν πάνω από 500 χιλιάδες ευρώ εισόδημα.