ΕΛΛΑΔΑ

Υπογράφθηκε το διάταγμα αποδέσμευσης αστυνομικών από τη φύλαξη στόχων

Υπογράφθηκε το διάταγμα αποδέσμευσης αστυνομικών από τη φύλαξη στόχων

Διακόσιοι αστυνομικοί από την Εθνική Υπηρεσία Πληροφοριών, 25 από την προσωπική ασφάλεια του πρωθυπουργού Α. Σαμαρά και εκατοντάδες από την ασφάλεια βουλευτών, ευρωβουλευτών και περιφερειαρχών, αποδεσμεύονται και μετατίθενται σε αστυνομικές υπηρεσίες, μεταξύ των οποίων και στο κέντρο της Αθήνας.

Το σχετικό προεδρικό διάταγμα υπέγραψε σήμερα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη, Ν. Δένδιας, και όπως αναφέρεται σε αυτό, προβλέπεται μεν φρούρηση διάφορων στόχων, όπως και μέσων μαζικής ενημέρωσης, αλλά οι ανάγκες αξιολογούνται κάθε φορά από ειδικές επιτροπές.

Αξιοσημείωτο είναι ότι στο προεδρικό διάταγμα, προβλέπεται τιμωρία όσων αστυνομικών συλλαμβάνονται να εκτελούν άλλες εργασίες, πέρα από τα καθήκοντα φρούρησης, όπως για παράδειγμα να πηγαίνουν για ψώνια. Όταν αυτό διαπιστώνεται, πέρα από την τιμωρία των αστυνομικών, θα εξετάζεται από την αρχή το αν θα συνεχίζεται ή θα διακόπτεται η φρούρηση του συγκεκριμένου προσώπου. Το προεδρικό αυτό διάταγμα είναι η πρώτη φάση του σχεδίου για την αποδέσμευση 1.500 αστυνομικών από ειδικές υπηρεσίες, ώστε να διατεθούν στην αστυνόμευση.

Διαβάστε επίσης:

Στη «μάχη» του δρόμου 1.500 αστυνομικοί που φυλούσαν βουλευτές

Δημοψήφισμα: Δυσπιστία για την επιστροφή των 1.500 αστυνομικών