ΕΛΛΑΔΑ

Στη «μάχη» του δρόμου 1.500 αστυνομικοί που φυλούσαν βουλευτές

Στη «μάχη» του δρόμου 1.500 αστυνομικοί που φυλούσαν βουλευτές

Τι δήλωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη για την πάταξη της εγκληματικότητας

1.500 αστυνομικοί θα ριχτούν στη μάχη κατά της εγκληματικότητας ανακοίνωσε ο υπουργός Προστασίας του Πολίτη Νίκος Δένδιας, μετά από συνάντηση που είχε με τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά στο Μέγαρο Μαξίμου.

Οι αστυνομικοί αυτοί θα πάψουν πλέον να φρουρούν βουλευτές και ειδικούς στόχους και θα σταθούν στο πλευρό του πολίτη σύμφωνα με τον κ. Δένδια. «Ο Πρωθυπουργός το ενέκρινε και από την υλοποίηση των μέτρων του πορίσματος, αυτό το οποίο επιτέλους θα συμβεί είναι ότι ένας πολύ μεγάλος αριθμός αστυνομικών και μέσων, δηλαδή 1.500 αστυνομικοί, 100 αυτοκίνητα και 60 μοτοσυκλέτες θα ριχθούν στη μάχη για τη δημόσια ασφάλεια. Θα σταματήσουν να φυλάσσουν ειδικούς στόχους, δηλαδή διάφορα πρόσωπα και θα ριχθούν στη μάχη κατά του εγκλήματος, στη μάχη για την ασφάλεια του Έλληνα πολίτη» δήλωσε χαρακτηριστικά.

Επιπλέον όσον αφορά τη μετανάστευση και την κατάσταση στα σύνορα ο ίδιος ανέφερε εξερχόμενος από το Μέγαρο Μαξίμου "Υπάρχει τεράστια ανησυχία. Αυτό το οποίο συμβαίνει τώρα, που συζητάμε, επίσης με την έγκριση του Πρωθυπουργού, είναι ότι 1.800 συνοριοφύλακες μετακινούνται ήδη προς τον ποταμό Έβρο, μαζί με πλωτά σε πρώτη φάση. Ήδη σήμερα μετακινούνται έξι πλωτά και μέχρι το τέλος του μήνα θα φτάσουμε στα 26 νέα πλωτά στον Έβρο, ώστε επιτέλους, να επιχειρήσουμε τη "σφράγιση" του Έβρου. Αυτό το οποίο επιδιώκουμε είναι να σταματήσει η Ελλάδα να είναι ξέφραγο αμπέλι".