ΕΛΛΑΔΑ

Σχέδιο για την ίδρυση κοινωνικού φαρμακείου στο Ηράκλειο

Σχέδιο για την ίδρυση κοινωνικού φαρμακείου στο Ηράκλειο

Έκτακτη συνάντηση με του φαρμακοποιούς του δήμου Μαλεβιζίου, είχε σήμερα ο δήμαρχος Κώστας Μαμουλάκης, με αφορμή την κινητοποίηση που ξεκίνησε σήμερα ο κλάδος και την αναστολή χορήγησης φαρμάκων με πίστωση στους ασφαλισμένους.

Όπως γράφει το flashnews.gr, o δήμαρχος τους ζήτησε να εξαντλήσουν κάθε περιθώριο έτσι ώστε να μην στερηθούν τα φάρμακά τους οι συμπολίτες μας που αδυνατούν να καλύψουν το σύνολο του κόστους της αγοράς τους και οι φαρμακοποιοί υποσχέθηκαν ότι θα εξαντλήσουν κάθε περιθώριο αρωγής στα πλαίσια πάντα των οικονομικών τους δυνατοτήτων.

Κοινωνικό Φαρμακείο στο Μαλεβίζι

Παράλληλα, συζητήθηκε και το θέμα της ίδρυσης από τη δημοτική αρχή του Κοινωνικού Φαρμακείου Μαλεβιζίου, που εξαιτίας και των εξελίξεων στο χώρο, προγραμματίζεται να ξεκινήσει άμεσα τη λειτουργία του.

Σύμφωνα με το flashnews.gr, μετά τους επιτυχημένους θεσμούς του Κοινωνικού Παντοπωλείου, του Ιατρείου Κοινωνικής Αλληλεγγύης και του Κοινωνικού Φροντιστηρίου, η δημοτική αρχή Μαλεβιζίου θέλει να δώσει λύση σε έναν ακόμα τομέα που ολοένα και περισσότεροι δημότες αντιμετωπίζουν σοβαρό πρόβλημα. Στην προσπάθεια αυτή, ο δήμαρχος ζήτησε τη συμπαράσταση και την ενεργή στήριξη όλων των φαρμακοποιών του δήμου, κάτι που βρήκε ιδιαίτερα θετική ανταπόκριση από την πλευρά τους, αφού δεσμεύτηκαν να στηρίξουν το νέο θεσμό, με όλες τους τις δυνάμεις.

Ροή Ειδήσεων