ΕΛΛΑΔΑ

Πανικός μεσοπέλαγα για 2.462 επιβάτες πλοίου

Πανικός μεσοπέλαγα για 2.462 επιβάτες πλοίου

Πανικός επικράτησε ανάμεσα στους επιβάτες πλοίου το οποίο εκτελούσε το δρομολόγιο Ηράκλειο-Πειραιάς, εξαιτίας ενός απότομου ελιγμού του πλοιάρχου με αποτέλεσμα το πλοίο για λίγη ώρα να λάβει κλίση

Το πλοίο με 2.462 επιβάτες είχε αναχωρήσει στις 11.00 το πρωί.

Όπως αναφέρει με το flashnews.gr, λίγο πριν τις 16.00 το απόγευμα και ενώ το πλοίο βρίσκονταν στα ανοιχτά, ένα μεγάλο αντικείμενο που βρέθηκε στη διαδρομή του, έκανε τον πλοίαρχο να στρίψει απότομα δεξιά με αποτέλεσμα αφενός να προκληθεί πανικός στους επιβάτες και αφετέρου το πλοίο να λάβει για λίγη ώρα κλίση προς τα αριστερά.

Στο πλοίο και στο κατάστρωμα επικράτησε σύγχυση καθώς επιβάτες τηλεφωνούσαν σε συγγενείς και φίλους αναφέροντας ότι το πλοίο προσέκρουσε σε αντικείμενο και ότι έχει λάβει επικίνδυνα κλίση.

Για το συμβάν ενημερώθηκε και το Κεντρικό Λιμεναρχείου Ηρακλείου το οποίο με τη σειρά του επικοινώνησε με τον πλοίαρχο ζητώντας επιβεβαίωση για το περιστατικό καθώς και ενημέρωση σχετικά με την ασφάλεια των επιβατών.

Ο πλοίαρχος επιβεβαίωσε ότι υπήρξε συμβάν ωστόσο ανέφερε ότι δεν ήταν κάτι ανησυχητικό και ότι ο πανικός που προκλήθηκε ήταν υπερβολικός καθώς δεν επρόκειτο για τίποτα παραπάνω από έναν απότομο ελιγμό, χωρίς να υπάρχει πρόσκρουση του πλοίου.