ΕΛΛΑΔΑ

Στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής «έψαχνε» χρυσό με υπηρεσιακά αυτοκίνητα

Στέλεχος της Αντιτρομοκρατικής «έψαχνε» χρυσό με υπηρεσιακά αυτοκίνητα

Από τις «έρευνες» για χρυσά νομίσματα και αρχαία αντικείμενα, διοικητής σε αστυνομικό τμήμα της Αθήνας

Μετάθεση στη θέση του Διοικητή σε ένα από τα μεγαλύτερα αστυνομικά τμήματα της Αθήνας πήρε ο μέχρι προ μερικών ημερών αξιωματικός της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας που εντοπίσθηκε προσφάτως να αναζητά με υπηρεσιακά αυτοκίνητα της ΕΛ.ΑΣ «θησαυρούς» και αρχαία αντικείμενα στην περιοχή του Ναυπλίου.

Ο εν λόγω αξιωματικός ανακρίθηκε μάλιστα και για τη δολοφονία -πριν από μερικές εβδομάδες- 50χρονου επιχειρηματία στην συγκεκριμένη πόλη της Αργολίδας, με τον οποίο φαίνεται να είχαν ύποπτες συναλλαγές.

Η έρευνα για το έγκλημα με θύμα τον επιχειρηματία και τις ύποπτες ενέργειες του εν λόγω αξιωματικού βρίσκεται ακόμη και τώρα σε εξέλιξη.

Όπως αποκαλύπτει «Το Βήμα», η ΕΛ.ΑΣ, λοιπόν, αντί να τοποθετήσει τον εν λόγω αξιωματικό σε μια σχετικά «αδρανή» υπηρεσία, αποφάσισε να τον μεταθέσει σε ένα από τα πιο κρίσιμα τμήματα για την ασφάλεια των πολιτών και την πάταξη της εγκληματικότητας, στο κέντρο της Αθήνας.

Ωσάν, δηλαδή, αυτό το τμήμα από το οποίο εξαρτάται η ασφάλεια εκατοντάδων χιλιάδων πολιτών να είναι κάποια «αδιάφορη» αστυνομική υπηρεσία την οποία μπορεί να διοικεί αξιωματικός σε βάρος του οποίου διεξάγεται σοβαρή και δικαστική έρευνα.

Όπως διαπιστώθηκε ο προϊστάμενος της Ειδικής Ομάδας της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας κι άλλοι αξιωματικοί με υπηρεσιακά οχήματα εγκατέλειπαν τις έρευνες για την διεθνή τρομοκρατία και «εξερευνούσαν» περιοχές της Αργολίδας αλλά και της Ελλάδος, ψάχνοντας για χρυσό και αρχαία αντικείμενα.

Τους αξιωματικούς της ΕΛΑΣ συνόδευαν, εκτός από το δολοφονηθέντα επιχειρηματία, ένας...ραβδοσκόπος κι ένας διευθυντής εστιατορίου!